To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić 3000GT/GTO - kupno 3000 GT :) czy zna ktoś te auto?

Kuba3000GT - 10-07-2014, 22:49
Temat postu: kupno 3000 GT :) czy zna ktoś te auto?
Witam Wszystkich Mitsumaniaków poraz drugi, gdyż moje konto pierwsze zostało już usunięte ponieważ dawno do Was nie zaglądałem... po 5 letniej przerwie od Mitsubishi colta CA0 postanowiłem zasiąść za kółkiem mojego marzenia, właśnie 3000GT :) po 10 latach obserwowania allegro, youtube grania w NFSa itp wreszcie postanowiłem je zakupić... no więc moje pytanie brzmi czy zna ktoś te auto? http://allegro.pl/mitsubi...4407300512.html ? czy może Ktoś je oglądał, czy jest to jakaś przeróbka z "anglika"? może jest po wypadku? wiem że pieniądze nie są duże, z góry chciałbym podkreślić że kupując je, chciałbym zainwestować pieniadze i porobić je sobie na tzw "cukierka" aby przypomnieć mu świetne lata 90-te ... dzwoniłem już do pana właściciela...dowiedziałem się że posiada go 5 lat i są 3 elementy do polakierowania... niestety pan zlekceważył mnie gdy Go prosiłem o wysłanie na email zdjęć... pozdrawiam Wszystkich :)
kaczka81s - 11-07-2014, 21:36

Kuba3000GT, napisz pw do Wyderki on jest z Nowego Targu, może zechce oglądnąć. Ja akurat jestem za granicą więc nie mam okazji podjechać. Widziałem wcześniej to auto kilka razy, w miarę ładnie wyglądało. Jak jest teraz nie wiem. Wydaje mi się że już dłuższy czas gość chce go sprzedać.
Kuba3000GT - 11-07-2014, 21:42

zgadza się kaczka81s auto stoi gdzieś od września tamtego roku :) ( codziennie sprawdzam allegro :D )
fabioGKM - 18-07-2014, 07:59
Temat postu: Re: kupno 3000 GT :) czy zna ktoś te auto?
Kuba3000GT napisał/a:
Witam Wszystkich Mitsumaniaków poraz drugi, gdyż moje konto pierwsze zostało już usunięte ponieważ dawno do Was nie zaglądałem... po 5 letniej przerwie od Mitsubishi colta CA0 postanowiłem zasiąść za kółkiem mojego marzenia, właśnie 3000GT :) po 10 latach obserwowania allegro, youtube grania w NFSa itp wreszcie postanowiłem je zakupić... no więc moje pytanie brzmi czy zna ktoś te auto? http://allegro.pl/mitsubi...4407300512.html ? czy może Ktoś je oglądał, czy jest to jakaś przeróbka z "anglika"? może jest po wypadku? wiem że pieniądze nie są duże, z góry chciałbym podkreślić że kupując je, chciałbym zainwestować pieniadze i porobić je sobie na tzw "cukierka" aby przypomnieć mu świetne lata 90-te ... dzwoniłem już do pana właściciela...dowiedziałem się że posiada go 5 lat i są 3 elementy do polakierowania... niestety pan zlekceważył mnie gdy Go prosiłem o wysłanie na email zdjęć... pozdrawiam Wszystkich :)

Chciałem zakupić ten samochód w zeszłym roku, wtedy kosztować miał 21900. Pan podczas rozmowy telefonicznej opowiadał jak to błagał swojego znajomego ze Szwajcarii aby sprzedał mu to auto. Co do lat posiadania w zeszłym roku też podawał 5, więc teraz to już raczej 6. Sprzedawał rzekomo z powodu zmiany miejsca pracy,a ściślej ekonomii, ponieważ jak tłumaczył ma teraz codziennie do przejechania w jedną stronę 60km, NATOMIAST BARDZO CHĘTNIE CHCIAŁ SIĘ ZAMIENIĆ NA MOJE ÓWCZESNE BMW 740i W benzynie :-X
Trzy razy go pytałem czy na pewno silnik w miśku to DOHC 24V czy SOHC 12V?
Udawał pewnego siebie zapewniając ,że to DOHC, którego szukam.
Po tamtej rozmowie znajomy ,który obejrzał zdjęcia z aukcji zwrócił mi uwagę na to iż obrotomierz jest wyskalowany do 8000 obr./min.
Co to znaczy? Raczej nie trzeba pisać...
Wkurzony napisałem do gościa,żeby wyjaśnił sytuację i przesłał ewentualnie zdjęcia silnika jeśli jest inaczej niż myślę,ale oczywiście się już nie odezwał, natomiast USUNĄŁ Z AUKCJI ZDJĘCIE O KTÓRYM NAPISAŁEM WYŻEJ, ZDRADZAJĄCE EWIDENTNIE,ŻE JEST TO ZWYKŁE SOHC, A ON ZWYKŁYM OSZUSTEM SZUKAJĄCYM JELONKA...

kaczka81s - 18-07-2014, 15:14

Kurcze pieczone :twisted: jak bym był w Polsce pokusił bym się go obejrzeć. Niu Targ to rzut beretem. Będę prawdopodobnie we wrześniu, jak nic się do tej pory nie wyjaśni, to postaram się go oglądnąć.