To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Gwarancja diamentowa

bouli1978 - 14-07-2014, 18:17
Temat postu: Gwarancja diamentowa
Witam
Dzisiaj zaproponowano mi gwarancję diamentową na dodatkowy rok lub dwa lata. Teraz do chyba września jest dodatkowo -20%. Czy ktoś z użytkowników ma może przedłużoną gwarancję, czy warto???? Z tego co czytam w warunkach gwarancji dużo rzeczy ona nie obejmuje. Podpowiedzcie co o tym sądzicie.
Pozdrawiam
Bouli

mjsystem - 14-07-2014, 18:22

Paweł, poczytaj, co się popsuło przez ten czas naszym użytkownikom? Mi nic. We wrześniu mija 5 lat. Moim zdaniem zbędny wydatek. Za te paręset złotych zrób sobie dobre SPA dla lakieru :)
Ale to moje zdanie. Poczekaj na inne spojrzenie :wink:

pablo diablo - 14-07-2014, 19:29

Ja popieram kolegę, rozważałem takową przedłużoną gwarancje ale się nie skusiłem mimo że mam diesla który może być bardziej awaryjny,
Nasze Lancery są raczej nieawaryjnymi samochodami więc moim zdaniem nie warto
a serwisy nakłaniają a i owszem bo trzeba u nich przeglądy robić

sla - 14-07-2014, 19:42
Temat postu: Re: Gwarancja diamentowa
bouli1978 napisał/a:
Witam
Dzisiaj zaproponowano mi gwarancję diamentową na dodatkowy rok lub dwa
Bouli

To jest zwykłe ubezpieczenie na elementy. które się raczej nie popsują. W/g mnie nie warto

bouli1978 - 14-07-2014, 20:33

Podobnie myślę jak moi przedmówcy ale wolę zasięgnąć opinii innych
Beny_s - 15-07-2014, 13:27

Dobrej odpowiedzi nie ma.
Trochę na forum było o łańcuchu w 1.8, ale to Cię raczej nie interesuje. Za to w 1.6 coś się poci przy dolocie, jak się temat rozwinie to będziesz wiedział może przed wrześniem.

Rudej na podwoziu ubezpieczenie i tak nie obejmuje, a jak policzysz serwisy poza ASO i brak ubezpieczenia to w razie wtopy wyjdziesz na zero. Jak nie masz alternatywy dla ASO to można się zastanowić.

.swat. - 23-07-2014, 14:17

Nawet jeśli jakiś element objęty jest gwarancją nie oznacza że automatycznie zostanie uwzględniony w przypadku reklamacji. Wszystko zależy od ogólnego podejścia ASO i dobrego humoru pracownika.

Dodatkowe gwarancje z reguły omijam.

mjsystem - 23-07-2014, 14:45

.swat. napisał/a:
Wszystko zależy od ogólnego podejścia ASO i dobrego humoru pracownika.

Jeśli masz umowę z wyszczególnieniem elementów zakresu gwarancyjnego, to humor i podejście ASO nie mają nic do rzeczy. Podobnie jest z 7-letnią gwarancją w KIA Motors. O kant pośladków można ją rozbić. Nikt nie podejmuje dodatkowego ryzyka gwarancyjnego. Dają minimum objęte prawem plus to, co się nie psuje.