To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Cieknące paliwo z pompy wtryskowej

Premieros - 15-07-2014, 15:25
Temat postu: [Cari 1.9TD] Cieknące paliwo z pompy wtryskowej
Witam.

Mam mały problem albo i duży z cieknącą ropą z pompy wtryskowej. Wyciek pojawił się w okolicach mocowań dolnych przewodów przelewowych ( tych miedzianych ). Paliwo ścieka sobie po obudowie do najniżej położonej na niej części i kapie. Przypuszczałem ze będą to za słabo lub źle przykręcone przewody bo jakiś czas temu musiałem je ściągnąć do łatwiejszej wymiany świec ale trochę dziś pogrzebałem i wykluczyłem tą ewentualność. Ciężko jest określić dokładne miejsce wycieku... Ma ktoś jakiś pomysł??

Niżej zdjęcie w którym pokazany jest miejsce w którym pojawia się paliwo - tlę mogę powiedzieć ze "gdzieś tam"

milo - 15-07-2014, 19:39

Normalnie odpala :?:
Premieros - 16-07-2014, 13:51

Normalnie. Jeżeli chodzi o odpalanie to po podgrzaniu świec jest na "dotyk".

Myślałem może jeszcze o tym ze ta śruba do której się dokręca przewód przelewowy się jakoś poluzowała i trzeba ją dokręcić ale jakoś ciężkie tam jest dojście i moje klucze nasadowe nie wchodzą przez obudowę...

milo - 16-07-2014, 14:48

Od przedniej części pompy jest zawór kata wtrysku pod nim jest oring może tam się sączy
Premieros - 16-07-2014, 14:52

hmm tak patrzę w którym miejscu jest ten zawór na schemacie i nie pasuje mi miejsce w którym pojawia się paliwo, tak na logikę leciało bym gdzies w miejsce tego zaworu doładowania wtrysku a nie w kierunku przewodów przelewowych, chyba ze zamknięte jest w obudowie i nie ma ujścia w dół tylko na bok....