To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Rozbita tylna szyba - kombi

yaru23 - 20-07-2014, 09:16
Temat postu: Rozbita tylna szyba - kombi
Niestety rozbiłem tylną w szybę w kombi. Kupował ktoś poza ASO zamiennik?

Kogo możecie polecić.

Z góry dzięki!

robertdg - 20-07-2014, 12:06

Nie jest to popu;larny towar zatem i wybór ograniczony, musisz zadzwonić do zakładów zajmujących się szybami samochodowymi zapytać co maja dostępnego, z lepszych to securit, pilkington, z tanich to benson (o ile wogóle jest dostepny)
Ewentualnie pozostaje jeszcze szyba z demobilu, albo cała klapa z szyba jeżeli cena będzie zadowalająca a stan klapy nie gorszy od obecnej

spoon922 - 20-07-2014, 19:15

Miałem niedawno podobną sytuację. Skończyło się na szybie używanej. Najtaniej udało mi się zamówić z Tomaszowa Lubelskiego. Z montażem wyszło 800zł. Ceny na allegro są wysokie, ale jak jeździłem po sklepach to zamiennika nigdzie nie mieli. Albo serwis, albo używana. Warto poszukać na allegro jakichś anglików, ja tak do swojego kupiłem całą klapę z szybą. Wyszło taniej niż niektórzy za samą szybę sobie liczyli.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C31926620.html

mkm - 20-07-2014, 19:27

spoon922 napisał/a:
Z montażem wyszło 800zł. Ceny na allegro są wysokie

Ale Cię ktoś wyczyścił...
Szyba używana w tej chwili na aledrogo (nie w tym linku który Ty podałeś) od 250zł.
Montaż (przez fachowca) to około 60zł. plus ewentualna uszczelka (o ile jest konieczna/występuje/nie odzyskało sie starej)

Razem 400max.

spoon922 - 20-07-2014, 20:22

Za 250 może do sedana znajdziesz, ale do kombi raczej nie ma szans. Chyba, że masz jakieś niesamowite szczęście. Szyby do nowszego lacnera X są tańsze niż do mojego karawana ;) Ale mogę się mylić oczywiście.
mkm - 20-07-2014, 20:37

Do kombi... :roll:
To, że popaprani biznesmeni kupują całego Lancera za 2500zł, a potem sprzedając klapę, zderzak i lampy chcą zwrotu kosztów to ich prawo. prawem kupującego jest szukać najlepszych ofert.
Czasem wystarczy przejechać się na byle jaki szrot w okolicy i za ułamek ceny alegrowej kupić cześci.

Utarło się, że to "Miczubiszi to części drogie" - a tak byc nie powinno (biorąc pod uwagę ceny całych samochodów "na części" :wink:

Ostatnio w SpaceStarze był wątek - 400zł za używaną atrapę grila.
Odpowiedź - w serwisie pewnie taczkę kasy to używana swoje musi kosztować... okazało się, że taniej kupisz w ASO oryginał niż na alegro połamaną używkę :mrgreen:

Targować sie, targować i jeszcze raz targować, bo marże nasi alegrowicze mają chore...

juar_78 - 20-07-2014, 22:54

Na allegro trzeba uważać. Choć wiem, że jak człowiek czegoś potrzebuje na mus, to potem tak wychodzi, że często przepłaca.

Niektórym sprzedawcom to jednak dosłownie wali na dekiel. Do Carismy kiedyś szukałem tych włączników krańcowych do drzwi, co włączają oświetlenie wnętrza. To sobie śpiewali z wysyłką niektórzy po prawie 50 zł a potem i tak się okazywało, że to jakiś szrot co zaraz przestawał działać. W ASO kupiłem może nie dużo taniej, ale przynajmniej nowy - włożyłem i już do końca działał.

Teraz do Lancera CS chciałem instrukcję kupić - to jakieś oszołomy (przepraszam za słownictwo) wołają po 90 zł.

yaru23 - 21-07-2014, 12:34

spoon922 napisał/a:
Miałem niedawno podobną sytuację. Skończyło się na szybie używanej. Najtaniej udało mi się zamówić z Tomaszowa Lubelskiego. Z montażem wyszło 800zł. Ceny na allegro są wysokie, ale jak jeździłem po sklepach to zamiennika nigdzie nie mieli. Albo serwis, albo używana. Warto poszukać na allegro jakichś anglików, ja tak do swojego kupiłem całą klapę z szybą. Wyszło taniej niż niektórzy za samą szybę sobie liczyli.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C31926620.html

Tez wczoraj znalazłem na alegro klape z szyba ale bez silniczka do wycieraczki za 800 zł w japanpartss.

Na szczescie ktos ja kupil bo moze bym sie zdecydował.

Nie dajcie sie robic w bambuko pseudosprzedawcom na allegro ktorzy chca zarobic 100% na kazdej czesci.

Dzisiaj podjechałem do znajomego blacharza i mam zamówiona na jutro uzywana szybe do kombiaka za 200 zł.