[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] gorący nawiew
Smilli - 20-07-2014, 12:23 Temat postu: [EA5A/W 2.5] gorący nawiew Witam,
Mam problem z nawiewem. Przy ustawionym klimatronicu na 17 bez klimy (poki co dziurawa ) mocno wieje, ale ciepłym powietrzem... domyślam się, że bez klimy przyjemnego chłodku nie będzie lecz dziwne jest to, że bez względu czy na trasie czy w mieście ciągle daje ciepłym powietrzem Czy możecie mnie naprowadzić gdzie ewentualnie szukać tego przyczyny.
Ostatnio zdejmowałem deske (elektryczne problemy) i zauważyłem, że łącznik obudowy nagrzewnicy z tunelami doprowadzającymi powietrze do nawiewów nie pasuje otworami do nagrzewnicy. Deska była kiedyś wymieniana, możliwe, że ten łącznik jest np. od anglika?
Pozdrawiam
robertdg - 20-07-2014, 12:34
Dostałeś odnosnik do linka rozwiązujący problem braku regulacji temperatury http://forum.mitsumaniaki...p=354902#354902
Smilli napisał/a: | Ostatnio zdejmowałem deske (elektryczne problemy) i zauważyłem, że łącznik obudowy nagrzewnicy z tunelami doprowadzającymi powietrze do nawiewów nie pasuje otworami do nagrzewnicy. Deska była kiedyś wymieniana, możliwe, że ten łącznik jest np. od anglika?
Pozdrawiam | jakbyś miał foto byłoby prościej określic, bo może jest źle złozony
Smilli - 20-07-2014, 13:20
Okej, dzięki. Przejrzałem temat i ludzie mają głównie problemy z tym, że nie dmucha ciepłym, a u mnie odwrotnie. Wężyk założony na bank, zmniejszanie i zwiększanie również działa okej, bo sprawdzałem czy się otwierają poszczególne otwory. Muszę obejrzeć jeszcze tą linkę i sprawdzić czy czujnik reaguje na temperaturę.
A co do tego łącznika to zrobię zdjęcie jak jeszcze raz deskę zdejmę, ale chodzi o to, że nadmuch na szybę w tym łączniku ma 3 przegrody (lewy, środek, prawy), a na obudowie jest jedno wyjście które obejmuje jedynie lewy i środkowy otwór Czyli na prawo wgl nie wieje i np. zimą czy podczas deszczy cała prawa strona szyby mi paruje :O
robertdg - 20-07-2014, 14:00
Smilli napisał/a: | Okej, dzięki. Przejrzałem temat i ludzie mają głównie problemy z tym, że nie dmucha ciepłym, a u mnie odwrotnie. Wężyk założony na bank, zmniejszanie i zwiększanie również działa okej, bo sprawdzałem czy się otwierają poszczególne otwory. Muszę obejrzeć jeszcze tą linkę i sprawdzić czy czujnik reaguje na temperaturę. | Sytuacja może być analogixczna z tym, że mechanizm zmiany temperatury zablokował sie na regulacji ciepło
|
|
|