To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] gorący nawiew

Smilli - 20-07-2014, 12:23
Temat postu: [EA5A/W 2.5] gorący nawiew
Witam,
Mam problem z nawiewem. Przy ustawionym klimatronicu na 17 bez klimy (poki co dziurawa :( ) mocno wieje, ale ciepłym powietrzem... domyślam się, że bez klimy przyjemnego chłodku nie będzie lecz dziwne jest to, że bez względu czy na trasie czy w mieście ciągle daje ciepłym powietrzem :? Czy możecie mnie naprowadzić gdzie ewentualnie szukać tego przyczyny.
Ostatnio zdejmowałem deske (elektryczne problemy) i zauważyłem, że łącznik obudowy nagrzewnicy z tunelami doprowadzającymi powietrze do nawiewów nie pasuje otworami do nagrzewnicy. Deska była kiedyś wymieniana, możliwe, że ten łącznik jest np. od anglika?
Pozdrawiam

robertdg - 20-07-2014, 12:34

Dostałeś odnosnik do linka rozwiązujący problem braku regulacji temperatury http://forum.mitsumaniaki...p=354902#354902
Smilli napisał/a:
Ostatnio zdejmowałem deske (elektryczne problemy) i zauważyłem, że łącznik obudowy nagrzewnicy z tunelami doprowadzającymi powietrze do nawiewów nie pasuje otworami do nagrzewnicy. Deska była kiedyś wymieniana, możliwe, że ten łącznik jest np. od anglika?
Pozdrawiam
jakbyś miał foto byłoby prościej określic, bo może jest źle złozony
Smilli - 20-07-2014, 13:20

Okej, dzięki. Przejrzałem temat i ludzie mają głównie problemy z tym, że nie dmucha ciepłym, a u mnie odwrotnie. Wężyk założony na bank, zmniejszanie i zwiększanie również działa okej, bo sprawdzałem czy się otwierają poszczególne otwory. Muszę obejrzeć jeszcze tą linkę i sprawdzić czy czujnik reaguje na temperaturę.

A co do tego łącznika to zrobię zdjęcie jak jeszcze raz deskę zdejmę, ale chodzi o to, że nadmuch na szybę w tym łączniku ma 3 przegrody (lewy, środek, prawy), a na obudowie jest jedno wyjście które obejmuje jedynie lewy i środkowy otwór Czyli na prawo wgl nie wieje i np. zimą czy podczas deszczy cała prawa strona szyby mi paruje :O

robertdg - 20-07-2014, 14:00

Smilli napisał/a:
Okej, dzięki. Przejrzałem temat i ludzie mają głównie problemy z tym, że nie dmucha ciepłym, a u mnie odwrotnie. Wężyk założony na bank, zmniejszanie i zwiększanie również działa okej, bo sprawdzałem czy się otwierają poszczególne otwory. Muszę obejrzeć jeszcze tą linkę i sprawdzić czy czujnik reaguje na temperaturę.
Sytuacja może być analogixczna z tym, że mechanizm zmiany temperatury zablokował sie na regulacji ciepło