To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - brak wolnych obrotów

kumpo - 26-07-2014, 20:26
Temat postu: brak wolnych obrotów
jak w temacie auto ma problem z wolnymi obrotami szczególnie jak jest zimne wydaje mi się że nie ma ssania na wysokich obrotach chodzi normalnie i jak się zagrzeje też silniczek krokowy przeczyściłem ale wielkich efektów nie ma czy ktoś z was miał podobny problem [komputer nie pokazuje żadnych błędów]
dexter1992 - 26-07-2014, 21:19

Sprawdź czujnik temperatury/cieczy chłodzącej.
kumpo - 27-07-2014, 00:07

czujnik raczej jest w porządku bo jak go odpiąłem to w ogóle nie chciał chodzić
dexter1992 - 27-07-2014, 11:51

Hmm a jak szczelność wygląda ?
kumpo - 27-07-2014, 13:47

ja bym obstawiał krokowca ale problem jest z dostępnością części nie orjętujecie się od jakiego modelu by pasował na razie podciągnełem linkę gazu ale to nie jest wyjście bo po zagrzaniu obroty wzrastają od 1500 do 2000
elektryk - 30-07-2014, 21:37

kumpo napisał/a:
ja bym obstawiał krokowca ale problem jest z dostępnością części nie orjętujecie się od jakiego modelu by pasował na razie podciągnełem linkę gazu ale to nie jest wyjście bo po zagrzaniu obroty wzrastają od 1500 do 2000
Krokowiec ciężka sprawa, oficjalnie od niczego innego nie pasuje.
Jak patrzyłem na zdjęcia to inne modele mitsu mają optycznie identyczny krokowiec, ew kostka do kabli jest pod kątem.

kumpo - 02-08-2014, 11:34

znalazłem przepustnicę od lansera 2.0 wygląda tak samo ale czy krokowiec jest taki sam to nie wiem gorsza sprawa bo po przekopaniu internetu znalazłem jak go sprawdzić i wyszło na to że jest sprawny i tu moja teoria bierze w łeb ssania dalej nie ma odpalać odpala jak go się przytrzyma trochę na gazie jak się zagrzeje to już chodzi ale obroty trochę mu skaczą ELEKTRYK NIE MASZ PRZYPADKIEM SCHEMATU ELEKTRYCZNEGO i gdzie znajduje się komputer w outku
elektryk - 03-08-2014, 18:51

kumpo napisał/a:
znalazłem przepustnicę od lansera 2.0 wygląda tak samo
Lancer 2.0 brzmi obiecująco, identyczny silnik, bardzo podobny osprzęt.

kumpo napisał/a:
ale czy krokowiec jest taki sam to nie wiem gorsza sprawa bo po przekopaniu internetu znalazłem jak go sprawdzić i wyszło na to że jest sprawny
Ja miałem identyczny objaw, silniczek elektrycznie sprawny, a silnik w samochodzie nie pracował stabilnie. Jak doczytałem w sieci problemem są prowadnice tego "stożka" które się wycierają, jak porównałem "problematyczny" silniczek do "nowego" to widać od razu. Jak są prowadnice wytarte to ten stożek się obraca zamiast wysuwać na ślimaku. Na forum ktoś kiedyś pisał że można lutownicą poprawić lub dolepić te prowadnice z innego tworzywa.

kumpo napisał/a:
ELEKTRYK NIE MASZ PRZYPADKIEM SCHEMATU ELEKTRYCZNEGO i gdzie znajduje się komputer w outku
Mam na papierze, napisz co potrzebujesz, byle bym nie musiał robić tony fotek.
kumpo - 03-08-2014, 21:47

potrzebuję schemat wiązki od komputera do krokowca przepustnicyi wtrysków
elektryk - 03-08-2014, 22:11

kumpo napisał/a:
potrzebuję schemat wiązki od komputera do krokowca przepustnicyi wtrysków
Schemat połączeń prostszy nie będzie, ale proszę:

kumpo - 05-08-2014, 22:35

zamówiłem tą przepustnicę od lancera jak przyjdzie to spróbuję podmienić ten krokowiec a co z tego wyjdzie zobaczymy i jeszcze jedno jaka powinna być rezystancja na czujniku temperatury
elektryk - 06-08-2014, 09:42

kumpo napisał/a:
jeszcze jedno jaka powinna być rezystancja na czujniku temperatury
Coś mi świta że w serwisówce jest nawet wykres charakterystyki.
kumpo - 16-08-2014, 15:02

po długim oczekiwaniu otrzymałem zamówioną przepustnicę numery się zgadzają z orginałem krokowiec z zewnątrz był taki sam ale główka jest trochę inna po założeniu auto wróciło do normy więc temat uważam za zamknięty