Space Star Techniczne - [MSS 1.3] Problem z ABS
TOMEK02 - 04-08-2014, 13:05 Temat postu: [MSS 1.3] Problem z ABS Witam to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość
Od roku jestem posiadaczem MSS 1,3 z 2000 roku i moje pytanie dotyczy ABS-u
Na desce rozdzielczej nie zapala mi się kontrolka od ABS-u,po odłączeniu kostki z przewodami od pompy kontrolka świeci,jak kostkę podłączę-kontrolka gaśnie.
Może ktoś z szanownych forumowiczów mnie oświeci co jest nie tak.
Dzięki temu forum doprowadziłem autko do stanu używalności ale teraz jestem w kropce.
Z góry dziękuję za porady
remi - 05-08-2014, 13:24
ale ta kontrolka nie zapala się nawet przy odpalaniu auta, w sensie, że przekręcasz kluczyk i ona wcale nie świeci TAK? , nie chodzi o to, że ona podczas odpalania auta zapala się a potem gaśnie? bo jeśli zapala się i gaśnie to tak powinno być.
Opisz jeszcze, czy jak wciśniesz hamulec do końca na szutrze, piasku itp, to ABS działa czy zwyczajnie blokuje wszystkie koła i nie czujesz stukania w pedał hamulca.
TOMEK02 - 05-08-2014, 15:41
Więc sprawa wygląda tak
Po przekręceniu zapłonu nie sieci,po odpaleniu silnika nie świeci,nawet przy awaryjnym hamowaniu na asfalcie-dym z opon a ABS-u brak,na piasku oczywiście bez dymu ale koła blokują się.
Kontrolka od ABS-u zaświeci się tylko wtedy jak odłączę tą kostkę z wiązką przewodów od pompy ABS-u.
robertdg - 05-08-2014, 20:26
Trzeba zdiagnozowac pompe (pod komputerem )
|
|
|