To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Amorki od Malucha do przyczepki

kaczka81s - 05-08-2014, 21:10
Temat postu: Amorki od Malucha do przyczepki
Może leżą u kogoś z Was w garażu amorki od 126p.Potrzebuje wymiar jaki mają amorki (przednie lub tylne, albo jedne i drugie) w stanie maksymalnego rozciągnięcia i ściśnięcia. Chodzi mi o wymiar, w miejscach mocowania, nie musi być co do milimetra.
Potrzebuje zamontować amorki do przyczepki, a nie chcę kupować, żeby mi potem leżały. Mocowań jeszcze nie zrobiłem więc jakaś kilkucentymetrowa tolerancja jest. Nie pamiętam teraz dokładnego wymiaru od ramy do osi, ale było chyba ze 30 cm i mniej więcej takiej długości bym potrzebował, może ktoś ma do innego auta o tej długości, to też proszę o info.

Tomek - 05-08-2014, 21:48

tak z ciekawości: robisz sam przyczepkę?? czy masz już gotową i przerabiasz??
pytam, bo z tego co wiem, to od niedawna (chyba od stycznia) nie można już rejestrować SAMów

Jogurt - 05-08-2014, 22:48

proszsz bardzo 126p:
przedni: 21,5-33,5cm
tył: 18,5-27,5cm
do tego jeszcze musisz doliczyć ten gumowy pierścień i podkładę. bo jak dasz z dołu i z góry to dojdzie z 2cm

kaczka81s - 06-08-2014, 17:09

tomek84 napisał/a:
robisz sam przyczepkę??

Sam zrobiłem, a przepisy znam co nie co, zrobić możesz, ale żeby zarejestrować musisz uzyskać homologację, żeby to dostać prawdopodobnie trzeba by się udać do firmy, która produkuje przyczepy i prawdopodobnie "posolić" :|
Przyczepka już zarejestrowana, miałem papiery od SAMa.
Jogurt, wielkie dzięki, chyba kupie tylne, a te 2cm to przy spawaniu uchwytów zgubię. Centymetr w jedną i w drugą i będzie git. :mrgreen:

Jogurt - 06-08-2014, 21:07

kaczka81s napisał/a:
Jogurt, wielkie dzięki
polecam się :wink: