ASX Ogólne - Reflektory ksenonowe ASX
Foka2011 - 10-08-2014, 11:19 Temat postu: Reflektory ksenonowe ASX Jak to właściwie jest z ksenonami w ASX
Przed zakupem przedstawiciel dealera zapewniał mnie, że ASX Bluesky ma reflektory biksenonowe. Na Allegro mowa o biksenonach. Natomiast w opisach dealerskich jest mowa o reflektorach ksenonowych ze spryskiwaczami i funkcją autopoziomowania. Wczoraj pierwszy raz od zakupu miałem okazję użyć świateł drogowych i po ich włączeniu widziałem poświatę ksenonowych świateł mijania i sięgający wyraźnie dalej pomarończowawy blask żarówek halogenowych. Mam doświadczenie z boksenonami i wiem jak one powinny działać. Tu po włączeniu "długich" nie widzę zmiany w soczewkach ksenonów i nie słyszę charakterystycznego trzasku przesłony. Ktoś ma wiedzę, jak to właściwie jest?
jan1994 - 10-08-2014, 13:13
Nie wiem czym się różnią reflektory ksenonowe od biksenonów a tym bardziej od boksenonów. Wiem, że jeśli w aucie są zamontowane ksenony to muszą być zamontowane spryskiwacze tych reflektorów i autopoziomowanie. ASX ma bardzo dobre reflektory ksenonowe (przynajmniej ja z nich jestem zadowolony) i po załączeniu świateł drogowych nie są wyłaczane światła mijania (ksenonowe).
wlodeks - 10-08-2014, 18:00
ASX nie ma biksenonów tylko ksenonowe światła mijania i halogenowe reflektory.
|
|
|