ASX Ogólne - Rdza pod tylnym spilerem
kawosz3 - 15-08-2014, 20:41 Temat postu: Rdza pod tylnym spilerem Witam
Ostatnio zauważyłem odpryski lakieru i początki korozji na łączeniu tylnego spoilera oraz klapy bagażnika. Jestem zdumiony ponieważ przejechałem dopiero ok. 6000km i coś takiego!!! Prawdopodobnie źle są spasowane te dwa elementy i przy występowaniu drgań spoiler uszkadza lakier na klapie bagażnika. Dzwoniłem do ASO i powiedzieli, że gwarancję prawdopodobnie uznają ale muszą porobić zdjęcia, wysłać do opinii a potem ok. 4 dni samochód do warsztatu na naprawę.
Powiedzcie czy to tylko u mnie to zjawisko występuje czy ktoś już z tym się zetknął.
Dzięki z informację
Pozdrawiam
kawosz3
Baggio - 26-08-2014, 23:08
Witam
Ja również mam w tym miejscu odpryski i mam zamiar to zgłosić ale nie mam kiedy zawieźć samochodu.
Daj znać jak zakończyła się sprawa.
krzychu - 27-08-2014, 08:35
Był już temat na forum. Poszukajcie sobie niżej. Z tego co pamiętam kwalifikują element do malowanie i potem malują... Niestety nie poprawiają tego feleru więc problem może powrócić. Ktoś tam coś podkładał/przyklejał żeby się znowu nie obił spojler o klapę.
Sprawdźcie sobie od razu jak Wam zamontowali tablicę z tyłu. Jak po prostu blachowkrętami to tam też pojawi się rdza....
skiman - 29-08-2014, 13:28
u mnie jest to samo ale zauwazylem ze jak auto stoi na sloncu tak jak dzis to te przetarcie sie "chowaja" pod spoilerem wiec wniosek jest taki ze jak spoiler jest bardzo nagrzeny to sie rozszerza i trze podczas jazdy o elementy ponizej powodujac te paskudne odpryski lakieru.ponowne pomalowanie nic tu nie da na dluzsza mete bo jest to blad konstrukcyjny i pozostawiono zbyt mala dylatacje pomiedzt tymi elementami
|
|
|