Chcę kupić Lancera! - Prośba o opinię o samochodzie i sprzedawcy
donkacper - 19-08-2014, 16:30 Temat postu: Prośba o opinię o samochodzie i sprzedawcy Witam,
Czy może ktoś z Was miał do czynienia z tym komisem? Co sądzicie o tym Lancerze?
http://otomoto.pl/show?id=C34207079
RalfPi - 20-08-2014, 08:35
wygląda rozsądnie - cena nawet dobra.
Tylko dziwne te progi i łopatki przy kierze - tego nie było w wersji Invite!
Luk - 20-08-2014, 12:33
Przebieg bardzo niski (10000/rok). Trochę to podejrzane. Reszta to normalny Invite z dodanymi progami, z początku produkcji, czyli taki jak mój. Sprzed zmiany przełożeń w skrzyni (jest jakaś nieścisłość w opisie) - czyli wyższe obroty na 5-tce, ale i ciut większa moc 143 KM a nie 140 KM. (Niech mnie ktoś poprawi, jeżeli to już jest po zmianie). Nie ma żadnych łopatek przy kierownicy (bo i po co jak to manual?). Nie ma halogenów za to ma bluetooth - jak dla mnie dużo ważniejsze. W późniejszych latach zabrali bluetootha z Invite i to był błąd
Ponieważ ja nie wierzę w okazje z komisów, to trzeba by bardzo dokładnie sprawdzić ten egzemplarz.
tyku - 20-08-2014, 20:17
Luk napisał/a: | Przebieg bardzo niski (10000/rok). Trochę to podejrzane. |
Zdarzają się takie przebiegi, chociażby mój.
Luk napisał/a: | nie wierzę w okazje z komisów | - Z takim przebiegiem też nie wierzę.
Luk - 20-08-2014, 21:43
tyku, Jasne że są takie przebiegi, ale nie w komisie
Np. być może będzie do kupienia u moich znajomych Mazda CX7 240KM z 2009 r z przebiegiem ok. 35000 km od starszego pana (ojca kumpla). Wątpię żeby trafiła do komisu, bo jest już kolejka...
michalcjo - 20-08-2014, 22:31
bezwypadek? a gril chromowany z podróbki za 200 złociszy z chin. chyba ze źle widzę
Luk - 20-08-2014, 23:25
donkacper napisał/a: | a gril chromowany z podróbki za 200 złociszy z chin. chyba ze źle widzę |
Hmm... Ja nie widzę nic szczególnego w grilu... Każdy Invite ma chrom, tylko Informy chyba nie miały.
donkacper - 26-08-2014, 06:37
dziękuję wszystkim za podpowiedzi, też nie wierzę w takie okazje, w międzyczasie znalazłem autko w Niemczech, w wersji Intense z salonu Mitshu
rysiul - 03-09-2014, 12:45
Od jakieś czasu przeglądam oferty lancerów i moja uwagę przyciągnął m.in. poniższy
http://otomoto.pl/mitsubi...-C34045992.html
Nie dopatrzyłem się wizualnych defektów ale mogłem coś przeoczyć.
Przegladałem też forum pod kątem elementów na które warto zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin ale nie znalazłem nic szczególnego dla Lancera.
Puki co moja lista ogranicza się do wieku i stanu opon, zyżycia klocków i tarcz hamulcowych, rdzy w okolicy progów, nadkoli, uszkodzeń maski od kamieni, wycieków z okolic głowicy silnika, stanu układu wydechowego, zużycia sprzęgła, elelemty zawieszenia (przynajmniej pobieżnie)
Wszelkie uwagi dotyczące auta i oględzin mile widziane
Maniakstar - 24-09-2014, 10:09
Nie wiem czy przednia maska nie była spawana,jest krzywo spasowana jak na moje oko,ale może to tylko zdjęcia. Poza tym niemal żaden komis nie będzie godny polecenia,sam kilka razy się zawiodłem i wiem że szkoda czasu aby tam szukać.
markos007 - 01-12-2014, 08:54
ktoś może oglądał bądź jest z okolic i mógłby obejrzeć auto?
http://olx.pl/oferta/mits...D5-ID2ZpaN.html
Wojti75 - 01-12-2014, 16:03
I sprzedający podaje, że:
Cytat: | Sprzedam Mitsubishi 8xairbag klima 8 x air bag ,elektryka ,kubełkowe siedzenia,40000 tyś .km wszystko orginalne |
Zapomniał dodać, że tylny zderzak na 100% kombinowany. No i przez 7 lat autem z takim motorem przejechane 40 kkm. Pozazdrościć
mjsystem - 01-12-2014, 16:42
Na ostatnim zdjęciu, tam gdzie są przednie fotele pokazane od tyłu - straszne zużycie materiałów i plastiku. Albo auto stało rok u mechanika.
markos007 - 06-12-2014, 23:01
Wojti75 napisał/a: | Zapomniał dodać, że tylny zderzak na 100% kombinowany. No i przez 7 lat autem z takim motorem przejechane 40 kkm. Pozazdrościć |
rozumiem, że te zaślepki są na pewno nie od wersji sport?
oczywiście sprzedający nie ma żadnej książki i dokumentacji przebiegu także taki przebieg można włożyć między bajki
niestety Lancera Sport w sedanie w jakimś normalnym stanie chyba nie da rady trafić
Wojti75 - 07-12-2014, 00:37
markos007 napisał/a: |
rozumiem, że te zaślepki są na pewno nie od wersji sport? |
Nie. Po prostu ktoś zrobił to "na odwal". Inne wersje poza sport również mają identyczne. Zobacz w innych ogłoszeniach i porównaj.
markos007 napisał/a: | oczywiście sprzedający nie ma żadnej książki i dokumentacji przebiegu także taki przebieg można włożyć między bajki
niestety Lancera Sport w sedanie w jakimś normalnym stanie chyba nie da rady trafić |
Da radę tylko pewnie łatwiej w D lub NL - z tym, że ceny pow.4200 EUR. + koszty dodatkowe. Zapewniam, nikt nie sprzedaje auta zadbanego w zaniżonej cenie.
|
|
|