Forum ogólne - Czym z lakieru zmyć zaschnięty klej do styropianu
Tomasz87 - 20-08-2014, 00:23 Temat postu: Czym z lakieru zmyć zaschnięty klej do styropianu Jak w temacie...
Czym z lakieru zmyć zaschnięty klej do styropianu? Przechodził to ktoś z forumowiczów?
apg2312 - 20-08-2014, 00:54
Zasadniczo klej do styropianu rozcieńcza się denaturatem, przynajmniej z takimi klejami się dotąd spotykałem. Więc i denaturatem powinno się go dać zmyć ? Spróbować IMHO nie zaszkodzi, a i dla lakieru samochodowego powinno to być bezpieczne. Ale lepiej spróbuj gdzieś na jakimś niewidocznym kawałku, czy na pewno...
Tomasz87 - 20-08-2014, 03:19
Denaturat? To przecież taka bardziej masa cementowa...
o taki dokładnie: LINK
apg2312 - 20-08-2014, 12:00
Ups...kleje do styropianu jak widać są różne. Myślałem o takim do klejenia listew styropianowych
Ale po przeczytaniu opisu tej "zaprawy klejąco-zbrojącej" to mam mięszane uczucia.
kaczka81s - 20-08-2014, 23:20
Jest coś takiego jak Atlas Szop tu masz link. http://www.atlas.com.pl/p.../353/ATLAS_SZOP
Sam tego nie próbowałem, więc nie wiem czy skuteczny. Spróbuj gdzieś w niewidocznym miejscu jakby miało się coś stać. Zawsze można spróbować delikatnie zdrapać, jak zostanie jakiś ślad pasta polerska i do dzieła, ja miałem Toyote schlapaną betonem, bo stała za blisko betoniarki i tak właśnie zrobiłem.
mjsystem - 21-08-2014, 09:41
Tomasz87 napisał/a: | Czym z lakieru zmyć zaschnięty klej do styropianu? Przechodził to ktoś z forumowiczów? |
Zrób to szybko, niektóre składniki wiążące mogą wejść trwale w reakcję z lakierem.
|
|
|