To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Wgniecenie i odprysk, co zrobić?

bialyjayz - 21-08-2014, 11:06
Temat postu: Wgniecenie i odprysk, co zrobić?
Parę dni temu miałem nieprzyjemnie zdarzenie w swojej miejscoości. Wracając ok. 3 w nocy do domu przejeżdżałem obok "knajpy". Jadę sobie spokojnie patrze a tu biegnie jakiś "koń" w moją stronę ze ślinotokiem z ust. Pedał w podłodze i dyfer, niestety przejeżdżając obok niego dostałem jakimś przedmiotem po karoserii. Podjechałem pod dom, szybkie oględziny świecąc telefonem czy wszystko gra. Następnego dnia dopiero zobaczyłem ranę w moim rycerzu na między listwą dachową a krańcem drzwi .
Wgniecenie o wymiarach ok. 5/2 i w środku odprysk lakieru. Teraz pytanie czym mogę to jakoś zabezpieczyć by odprysk nie zrobił się rudawy a w konsekwencji pół dachu zajdzie mi rdzą. Myślałem, by najpierw jakimś odrdzewiaczem to potraktować kilka razy, a potem zalakierować zwykłym lakierem do paznkoci przy użyciu pędzelka?
Może ktoś ma lepszy pomysł?

Tomek - 21-08-2014, 11:13

pokaż fotki
bialyjayz - 21-08-2014, 13:38

robertdg - 22-08-2014, 08:01

bialyjayz napisał/a:
jakiś "koń" w moją stronę ze ślinotokiem z ust.
Jednorożec :?: :P
Narazie zrób zaprawkę w miejscu odprysku ale umów się już na termin do blacharza lakiernika aby wyprostowal to i zamalował - trzeba będzie zdemontować listwe dachową, brzydkie miejsce i brzydkie uszkodzenie.

Maniakstar - 24-09-2014, 10:21

Samemu bym się za to nie brał,to znaczy zaprawkę możesz zrobić,natomiast malowanie plus prostowanie to już kłania się dobry zakład blacharsko lakierniczy.
bialyjayz - 24-09-2014, 14:21

Maniakstar napisał/a:
Samemu bym się za to nie brał,to znaczy zaprawkę możesz zrobić,natomiast malowanie plus prostowanie to już kłania się dobry zakład blacharsko lakierniczy.

taki też mam plan z tym, że auto wymaga w najbliższym czasie ok.2tys. wkładu tj. amory, zawiecha tył, rozrząd i konserwacja podwozia. A ten mały mankament wyniesie mnie ok 400zł, za taką kwotę wiadomo, że mogę mieć już kilka części do ww. napraw.