To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Problem ze sprężynami Jamex

adrian3232 - 21-08-2014, 18:58
Temat postu: [Cari 1.8] Problem ze sprężynami Jamex
Witam,

Jak kilka osób na forum tak i ja zdecydowałem się na sprężyny Jamex co przy zdejmowaniu starych sprężyn okazało się bez sensu bo były założone Eibach-y :D Ale mając już nowe zdecydowałem że założe bo tamte się już trochę wysłużyły. I podczas zakładania tylnych sprężyn jest problem taki że górny zwój jamexa jest mniejszy i nie wchodzi w poduszkę górnego mocowania i sprężyna nie siedzi równo :( i teraz pytanie do kogoś kto też ma Jamexy i zakładał sam albo wie jak sobie z tym poradzić? żeby osadzić równo w górnym mocowaniu. Można samą gumę wymienić tylko od czego dobrać aby pasowało? Proszę o porady :D

pozdrawiam,

Piwor - 22-08-2014, 08:00

Kupiłeś od 1.6/1.9?
adrian3232 - 22-08-2014, 11:50

Kupiłem do 1.8 85kw właśnie. A 1.6 ma inne?

[ Dodano: 29-08-2014, 12:49 ]
Widzę temat umarł :D ale już znam przyczyne, jak się okazało wszystkie sprężyny tylne do 1.8 116KM były złe w sklepie, w którym kupowałem. Po przekonaniu sprzedawcy że jednak nie pasują i pomierzeniu ich z jego strony dostałem takiego maila:

Witam

Czekam na dostawę poprawnego tyłu, cała seria sprężyn poszła do zwrotu także dostawa z fabryki potrwa 3-4 dni, myślę że w przyszłym tygodniu powinno się udać. Gdyby to była wada 1 kompletu to wymiana byłaby natychmiastowa, jednak trafiło na Pana i musimy poczekać na dostawę

Pozdrawiam

Także sprawa została rozwiązana. Na przyszłość jakby ktoś chciał zamówić do 1.8 niech zamówi od 1.6 przynajmniej nikomu się z GDI nie pomyli :)