To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Instrucja obsługi

maciekz - 23-08-2014, 01:04
Temat postu: Instrucja obsługi
Witam!
To mój pierwszy post na forum. Wczoraj kupiłem Lancerka 2.0 Sport w kombi. Autkiem fajnie się jeździ. Niestety nie posiadam do niego żadnej instrukcji, nie wiem, co kiedy mam wymienić. Szukałem tu na forum, ale oprócz broszurki po polsku i "service manual" chyba nic nie ma :(
Jeżeli chodzi o częstotliwość wymian oleju itp. był podany w pewnym temacie link do obrazka na imagesgack, niestety coś mi się nie otwiera. Pomoże ktoś? :)

robertdg - 23-08-2014, 07:36

Lista czynności przeglądowych dostepna tutaj
http://www.mitsubishi.pl/lista_przegladow
http://www.mitsubishi.pl/...zystkie_do7.pdf

maciekz - 26-08-2014, 16:43

A jakaś instrukcja obsługi? :D
robertdg - 26-08-2014, 19:16

Zainteresuje Cię w języku rosyjskim :?:
Bizi78 - 26-08-2014, 19:17

maciekz napisał/a:

Jest tylu użytkowników lancera CS a nikomu się nie chce zrobić nawet skanu i wstawić na forum :evil: .

maciekz - 26-08-2014, 19:46

Rosyjski może być :)
robertdg - 26-08-2014, 20:17

https://yadi.sk/i/Zj5q_tXUUYCtv
juar_78 - 26-08-2014, 21:17

Bizi78 napisał/a:
maciekz napisał/a:

Jest tylu użytkowników lancera CS a nikomu się nie chce zrobić nawet skanu i wstawić na forum :evil: .

A to byłoby legalne, bo w epoce wszechobecnych praw autorskich - osobiście bym się bał :) .

maciekz - 27-08-2014, 19:02

Hahaha, "25 lat wolności" :)
krzychu - 27-08-2014, 19:24

maciekz napisał/a:
Hahaha, "25 lat wolności" :)

Eeee znaczy się wolność oznacza możliwość kradzież czyjejś własności? :shock:

Bizi78 - 27-08-2014, 21:54

Skoro pozwolili założycielom forum na manuale to chyba problemu z instrukcją obsługi nie będzie :wink: .

Dodatkowo info zawarte w instrukcji od MSS, carismy, lancera CX:
Cytat:
W przypadku dalszej odsprzedaży pojazdu prosimy o przekazanie niniejszej instrukcji wraz z samochodem. Zawarte w niej informacje z pewnością zostaną docenione przez kolejnego właściciela.

Czyli Mitsu zależy aby nowi właściciele posiadali instrukcję :D .

juar_78 - 27-08-2014, 23:35

Bizi78 napisał/a:
Skoro pozwolili założycielom forum na manuale to chyba problemu z instrukcją obsługi nie będzie :wink: .

Dodatkowo info zawarte w instrukcji od MSS, carismy, lancera CX:
Cytat:
W przypadku dalszej odsprzedaży pojazdu prosimy o przekazanie niniejszej instrukcji wraz z samochodem. Zawarte w niej informacje z pewnością zostaną docenione przez kolejnego właściciela.

Czyli Mitsu zależy aby nowi właściciele posiadali instrukcję :D .

No ale odsprzedaż samochodu a rozpowszechnianie samej instrukcji, to chyba dwie różne sprawy.

Bizi78 - 28-08-2014, 06:39

Cytat:
No ale odsprzedaż samochodu a rozpowszechnianie samej instrukcji, to chyba dwie różne sprawy.

Powiedz kto o zdrowych zmysłach będzie ściągał instrukcję do auta którego nie posiada :wink: .
Jest tylko jedna odpowiedz: zapalony Mitsumaniak :D .
Po drugie jest ogrom aut ściąganych z zachodu a dostępność instrukcji w ASO do starszych aut pewnie kiepska :P .

krzychu - 28-08-2014, 07:37

Bizi78 napisał/a:

Ale tu nie o to chodzi, tylko jakaś roszczeniową postawę, do tego jakieś głupie insynuacje... Niestety jestem uczulony na takie zagrania. Najlepiej przycwaniakować i się cieszyć... To samo na drogach. Ja takiemu czemuś mówię nie.

Jak ktoś poprosi to może jak będę miał czas mogę zeskanować, ale skanem na już zużyty i trochę rozjaśnia na środku strony, nie wiem czy to ma sens jak potem będzie się to ciężko przeglądało.

Więc maciekz to nie Onet. Proszę trzymać poziom.

Ps. Swoją drogą ja kiedyś dostałem w prezencie od pewnego pracownika ASO taką instrukcję....

maciekz - 28-08-2014, 13:40

Krzychu, nie bój się o mój poziom. Po prostu spytałem, kolega Bizi78 wspomniał o skanowaniu. Jeżeli chodzi o prawa autorskie to chyba jest jakiś okres czasu, kiedy obowiązują, nie są wieczne. Być może tych instrukcji już nie obowiązują, nie wiem. :)