[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Dziwne skrzypienie,oraz coś z silnikiem.
Kristover086 - 24-08-2014, 00:03 Temat postu: [CJ1A 1.3] Dziwne skrzypienie,oraz coś z silnikiem. Witam ostatnio pojawił mi sie taki objaw że,coś skrzypi w tylnym zawieszeniu po deszczu się to nasila,lecz na sucho też słychać dziwne skrzypienie zawieszenie sprawdzane na 100% sprawne,tak sam z przodu metaliczny dzwięk jak by maska trzaskała no nie wiem,druga opcja to dziwne dławienie silnika objaw podobny do hamowania silnikiem trwa sekundy i dzieje sie to przy przyśpieszaniu potem wszystko wraca do normy tak jak by silnik sie zawieszał szarpnięcie i potem ok.
eve1988 - 24-08-2014, 08:47
1. Mi skrzypial lacznik stabilizatora, a luzu nie mial.
2. Na dobry poczatek sprawdz stan ukladu zaplonowego kopulka, kable, swiece.
robertdg - 24-08-2014, 09:45
Skrzypienie w zawieszeniu może wystąpić od spręzyn, stabilizatora czy też podkładek gumowych na wahaczach przy silentblockach. jezeli wydaje Ci się ze metaliczne stukanie z przodu pochodzi od maski zatem sprawdź jej zawiasy. Dławienie przy przyśpieszaniu - sprawdź palec, kopułke, przewody, świece i kąt zapłonu
krzysieg - 24-08-2014, 11:53
U mnie skrzypiał sworzeń mimo że nie miał luzu , za to był suchy bez smaru .
Kristover086 - 24-08-2014, 18:01
ok,więc kable oraz kopułkę przeczyściłem, wlałem taki preparat do silnika doktor,zmieniłem świece na nowe,szarpanie ustało silnik chodzi ciszej jest różnica i to duża na plus,lecz zadymiło z pod świec,czy może dlatego ze popsikałem wd40 i odparowało czy coś innego może za lekko świece wkręcone,auto wyschło po deszczu, i skrzypienie jest tylko na mocnych nierównościach typu dziury,drogi polne,itp.
[ Dodano: 26-08-2014, 14:46 ]
Pomoże ktoś może amory siadają z tyłu lub sprężyny,bo powiem ze prowadnice juz zaczynają rdzewieć.
|
|
|