To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - Pożegnanie

PiotrKw - 25-08-2014, 13:04
Temat postu: Pożegnanie
Tak jak witałem sie prawie 4 lata temu , tak wypadało by się pożegnać. Może nie do końca , zajrzę od czasu do czasu .
Wczoraj moje Pajero zmieniło właściciela, powiem, że nie bez żalu i sentymentu .
Pomimo swoich drobnych i "upierdliwych" :wink: wad jest to samochód z duszą .
Chyba pierwszy , z którym rozstając się z rozsądku ( względy ekonomiczne , utrzymywanie kilku pojazdów jest trochę kosztowne , może kiedyś .... ) było mi żal .
Zobaczymy jak zimą sprawdzą się Touaregi , może jeszcze kiedyś wrócę do Pajero ?? Kto wie??
Dziękuję Zbyszku za serwis i zawsze szybką i sympatyczną pomoc . I chłopakom na warsztacie za doskonałą znajomość tematu i profesjonalizm.

jawaldek - 25-08-2014, 13:16

PiotrKw napisał/a:
Może nie do końca , zajrzę od czasu do czasu .
zaglądaj, zaglądaj i powodzenia na nowej drodze "życia" :)
PiotrKw - 25-08-2014, 13:28

Do Was, Waldku mam nadzieję, że na przyszły rok zajrzymy ponownie we trójkę . Bo w końcu ktoś musi zachować tradycję i dołożyć " miejscowym" w gigancie :wink: :wink:

Pozdrawiam Piotr

techsm - 25-08-2014, 22:28

Cytat:
Chyba pierwszy , z którym rozstając się z rozsądku ( względy ekonomiczne , utrzymywanie kilku pojazdów jest trochę kosztowne

Cytat:
Dziękuję Zbyszku za serwis i zawsze szybką i sympatyczną pomoc . I chłopakom na warsztacie za doskonałą znajomość tematu i profesjonalizm.

No to nie dziwne, że ekonomicznie poległeś :mrgreen:

PiotrKw - 26-08-2014, 08:17

techsm napisał/a:
ekonomicznie poległeś

Nie bardzo rozumiem , co masz na myśli ? Nic nie pisałem, że "poległem" , tylko że odegrały rolę względy ekonomiczne . Utrzymywanie ( mówię o kosztach stałych ) trzech pojazdów o dużych silnikach ( Touaregi 3.2 , 4.2 i Pajero 3.2 ) było ekonomicznie nieuzasadnione .
Stać mnie zawsze na utrzymanie na najwyższym poziomie samochodów, które kupuję lub planuję kupić, nie mierzę powyżej możliwości .
A na tak dobry serwis jak Zbyszka (Carmont, E-Pajero ) też mnie było stać, czego i innym użytkownikom Pajero życzę :) :)

wbialek - 07-10-2014, 22:13

Ja też dziś pożegnałem się z moim Pajero i podobnych powodów - trzecie auto, mało okazji do wyjazdów w teren i pieniądze. Przynajmniej sprzedać nie było trudno, bo do mojego na prawdę trudno się było przyczepić - kupiec przyprowadził z 5 mechaników i blacharza :) . Przez niecałe dwa lata przejechałem 36.000km i zawsze zadowolony. Pozdrawiam i pewnie do usłyszenia - jak by pajero było długie, to sprzedał bym co innego :) .
MironB - 22-12-2014, 11:42

No właśnie, to jest minus takich cacek - koszty utrzymania...
zbyszekm2 - 22-12-2014, 13:11

MironB napisał/a:
No właśnie, to jest minus takich cacek - koszty utrzymania...

kolego, widzę że nabijasz posty. Pisz coś sensownego.
Po drugie jakie koszty utrzymania !?