To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Przecierająca się pseudoskóra kierownicy po 18 tkm.

marioIII - 27-08-2014, 12:32
Temat postu: Przecierająca się pseudoskóra kierownicy po 18 tkm.
Witam mam outlandera z 2012 r. i w październiku mija mu 2 lata ma najechane 19 tys km (żona tylko jeździ) od jakiegoś czasu widzę że kierownica wygląda na godzinie 12.00 jak szmata wytarta do garów, chcę to reklamować w lagunie III mi wymienili na nową ciekawe jak pójdzie z Mitsu, notabene ten sam właściciel ma i salon renault i Mitsu więc może się uda.

Macie jakieś doświadczenia w kwestii reklamacji "skóry" kierownicy?

mkm - 27-08-2014, 12:37
Temat postu: Re: Przecierająca się pseudoskóra kierownicy po 18 tkm.
marioIII napisał/a:
ma najechane 19 tys km (żona tylko jeździ) od jakiegoś czasu widzę że kierownica wygląda na godzinie 12.00 jak szmata wytarta do garów

Kazać żonie zmienić ułożenie rąk na kierownicy, zmienić (lub schować) krem do rąk i pozbawić połowy biżuterii z palców :wink:
To, żeby uniknąć kolejnych kłopotów.
Co do reklamacji nie pomogę, bo to sprawy indywidualne.

Gunner - 28-08-2014, 10:57

Ja mam przetarta fajere po lewej dolnej stronie...od obraczki.wiec przedmowca ma racje.nie narzeksj na mitsu tylko na styl uzywania auta. :mrgreen:
mitsu00 - 28-08-2014, 12:15
Temat postu: Re: Przecierająca się pseudoskóra kierownicy po 18 tkm.
marioIII napisał/a:
Witam mam outlandera z 2012 r. i w październiku mija mu 2 lata ma najechane 19 tys km (żona tylko jeździ) od jakiegoś czasu widzę że kierownica wygląda na godzinie 12.00 jak szmata wytarta do garów, chcę to reklamować w lagunie III mi wymienili na nową ciekawe jak pójdzie z Mitsu, notabene ten sam właściciel ma i salon renault i Mitsu więc może się uda.

Macie jakieś doświadczenia w kwestii reklamacji "skóry" kierownicy?

W Avensisie T27 jkosc skory na kierownicy jest tragiczna. Wychodza szybko purchle i odlazi wierzchnia warstwa. Wymienili mi juz 2 na gwarancji, ale pomoglo na 3 mies od wymiany 2giej. W koncu wzialem i dalem do obszycia. Wyglada idealnie teraz i jakosciowo 1 klasa w porownaniu do oryginalnej.

RalfPi - 29-08-2014, 08:24

Czy Żona kremuje ręce?
Albo może kremujecie kierownicę - ja niestety popełniłem ten błąd.. i kiera w Lancerze po 75kkm wygląda jakbym pracował jako brukarz..

13zbyszek13 - 04-09-2014, 12:37

RalfPi napisał/a:
Czy Żona kremuje ręce?
Albo może kremujecie kierownicę - ja niestety popełniłem ten błąd.. i kiera w Lancerze po 75kkm wygląda jakbym pracował jako brukarz..

To w moim przemykałem prawie 130 tkm i skóra na kierownicy bez problemów.

DJ Fazi - 05-09-2014, 08:33

Troszkę to dziwne, ale jak ja zauważyłem u siebie że kierownica jest za bardzo "wymacana" w niektórych miejscach to staram się trzymać ręce w troszkę innych miejscach ;)
13zbyszek13 - 07-09-2014, 12:40

Cytat:
Troszkę to dziwne, ale jak ja zauważyłem u siebie że kierownica jest za bardzo "wymacana" w niektórych miejscach to staram się trzymać ręce w troszkę innych miejscach

Gorzej będzie jak będziesz musiał trzymać ręce na 6 i 12 :)

Bulbo - 14-09-2014, 10:12

no ale sami wiecie że jakość materiałów jest tragiczna w mitsu , kilkukrotnie składałem reklamacje na pseudo skórę i niestety bez efektów , gdzie w innych markach miałem wymianę gwarancyjną od ręki i nie ma co tutaj zwalać na żonę , kremy itd po prostu tandeta
toppk - 14-09-2014, 18:07

Z tego co wiem, to można było kupić dwa warianty wyposażenia:
1) Z ekoskórą.
2) Z naturalną.
I teraz pytanie jest takie, czy obszycie kierownicy oraz wstawki na desce różnią się gatunkiem skóry, w zależności który wariant został zastosowany?

Być może się mylę, ale z tego co mi powiedział kolega, od którego kupuję OII, to były możliwości obicia eko lub naturalną skórą.

mitsu00 - 14-09-2014, 19:26

toppk napisał/a:
Z tego co wiem, to można było kupić dwa warianty wyposażenia:
1) Z ekoskórą.
2) Z naturalną.
I teraz pytanie jest takie, czy obszycie kierownicy oraz wstawki na desce różnią się gatunkiem skóry, w zależności który wariant został zastosowany?

Być może się mylę, ale z tego co mi powiedział kolega, od którego kupuję OII, to były możliwości obicia eko lub naturalną skórą.

Ekoskora jest tylko na desce (w nowszych modelach) tyl i boki foteli, oraz drzwi.

toppk - 16-09-2014, 19:18

Czyli nie można było kupić OII z ekoskórą na siedzeniach i na kierownicy?
paweldm - 22-09-2014, 22:18

Ja zamierzam przyszłościowo dać kierownicę do obszycia i dodatkowo przy okazji ją pogrubić i zrobić bardziej "mięsistą".
toppk - 23-09-2014, 20:54

Co racja, to racja. Ta kierownica jest cienka ja d... węża. Też myślę o obłożeniu gąbką i na to skórzane obszycie. :-k
Tylko szkoda mi jej dać do zdjęcia, żeby warsztat zrobił to porządnie, poduszkę odłączył i podłączył, i nie walnął się nawet na jeden frez przy zakładaniu.

marioIII - 19-12-2014, 13:43

Odgrzewając temat zgłosiłem kilka tygodni temu przy okazji przeglądu reklamacje na przetartą kierownicę i dziś zadzwonili, że jest nowa do wymiany - bez problemu i nacisków z mojej strony :D