To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Porównywarki OC/AC

MitsuMotos - 29-08-2014, 11:04
Temat postu: Porównywarki OC/AC
Jak w temacie, chciałem się was zapytać czy korzystaliście z tego (np. Rankomat itp.), czy kupowaliście polisę i czy faktycznie jest taniej. Planuję też zagazować mojego Miśka i chciałem się was zapytać czy za LPG jest jakaś zwyżka?
honor - 29-08-2014, 22:19

Korzystałem z rankomatu, na końcu trzeba wyrazić zgodę na kontakt i podać nr. telefonu. Wpisywałem jakieś losowe cyfry i przechodziło dalej. W moim przypadku generowało takie same ceny jak dostawałem u pośredników. Z ciekawości możesz sprawdzić i pójść też do pośrednika.
Misiek :) - 01-09-2014, 20:58

Ja wolę załatwić u pośrednika... szczególnie jak może Ci ktoś dać z polecenia...
Ja akurat mam Lancera V6 i Protona, więc nie da rady załatwić...

Jogurt - 02-09-2014, 01:27

Ja oba Miśki ubezpieczam przez rankomat od 3 lat. W porównaniu z agentem na każdym urwałem z oc po 2-3 stówki. Kiedy zadzwonią z propozycją to nie jest zobowiązujące. To Ty masz wybrać najlepszą dla siebie ofertę.
Tomek - 02-09-2014, 08:29

Jogurt napisał/a:
W porównaniu z agentem na każdym urwałem z oc po 2-3 stówki.

:shock:

to ile płaciłeś przed rankomatem
zakładam, że masz komplet zniżek za bezszkodową
ja przy 30-40% procentach zniżki płaciłem ostatnio 299 zł
jakbym z tego urwał 3 stówki, to :lol: :lol:

olgierto - 02-09-2014, 09:28

juz 2 razy korzystałem z rankomatu i faktycznie można znaleźć dobrą ofertę bo masz jasno na białym jakie ceny.
Kupiłem w maju O1 no i ubezpieczenie było do sierpnia. Było w liberty i przysłali mi wycenę na 780zł przy maksymalnych zniżkach za OC i NNW. W rankomacie wyliczyłem i najkorzystniejsza oferta w tym wypadku wyszła w proamie i wyliczyli za to samo 470zł. To później jak dzwonili z liberty to nagle szeszli do 600 ;)

Warto sprawdzic i wyliczyc przez rankomat

Tomek - 02-09-2014, 09:43

warto patrzyć i w wyszukiwarkę i mieć jakiegoś ogarniętego agenta

ja kiedyś robiłem kalkulację na stronie proamy na OC, bo sie reklamowali, że są najtansi
wyszło mi 870 zł, to sobie myślę "no faktycznie najtansi"
zadzwoniłem do mojego agenta i mowi, ze ma dla mnie OC za 300 zł
pojechałem do niego, podpisałem co trzeba i pytam, gdzie to OC w ogole jest
a on, że w PROAMA, no to sie pytam jakim cudem, bo na stronie wyszlo mi 870 zł
była akurat jakas promocja dla ludzi po 30 roku zycia i z PJ powyzej 6 lat (jakos tak)

krzychu - 02-09-2014, 10:46

Warto zwrócić uwagę tez na PZU bo jako pierwsze likwidują szkody na nas z innych OC.

Czyli ktoś w nas wali z OC w firmie krzak, a my idziemy do naszego PZU i likwidujemy szkodę... Jak ktoś nie kombinuje tylko chce bezgotówkowo to idealny układ.

olgierto - 02-09-2014, 14:32

u mnie jak ubezpieczałem w marcu honde civic coupe to w liberty wyszło najtaniej a w O1 liberty było jedno z droższych.
Niektóre towarzystwa ubezpieczeniowe dają dodatkową zniżkę np za kolor jakieru ;) poważnie

spown - 02-09-2014, 18:17

cuk.com.pl - kilka razy tu spradzałem
KsiadzRobak - 04-09-2014, 13:43

ja też ubezpieczam przez CUK
ważne: trzeba zawsze sprawdzać przez przeglądarkę w wersji incognito - bo jak się coś ustali na stronie to zapisują w ciachach i potem po kolejnym wejściu często sztucznie podbijają cenę

Batmanikus - 05-09-2014, 21:52

Ja ubezpieczam w TUZ. Pierwszy samochód 380 zł a drugi 311 (promocja za drugi samochód w firmie. Zniżki na maks.
mjsystem - 06-09-2014, 08:45

krzychu napisał/a:

Warto zwrócić uwagę tez na PZU bo jako pierwsze likwidują szkody na nas z innych OC.

Czyli ktoś w nas wali z OC w firmie krzak, a my idziemy do naszego PZU i likwidujemy szkodę... Jak ktoś nie kombinuje tylko chce bezgotówkowo to idealny układ.

Tylko w reklamie tak różowo. Rzeczywistość dalece odbiega od wyobrażenia.
Proama teraz jest najkorzystniejsza. Ale co będzie za miesiąc, rok?

Misiek :) - 06-09-2014, 10:47

mjsystem napisał/a:
krzychu napisał/a:

Tylko w reklamie tak różowo. Rzeczywistość dalece odbiega od wyobrażenia.
Proama teraz jest najkorzystniejsza. Ale co będzie za miesiąc, rok?

Kiedy mi skasowano Galanta, PZU wypłaciło pieniądze większe, niż się spodziewałem...
Ale z drugiej strony PZU od zawsze miało wysokie ceny... Ponieważ nie każdy ma co roku stłuczkę z czyjejś winy nie wiem, czy warto w wielu przypadkach przepłacać za PZU

mjsystem - 06-09-2014, 13:35

Misiek :) napisał/a:
Kiedy mi skasowano Galanta, PZU wypłaciło pieniądze większe, niż się spodziewałem...

Mi w komentarzu chodziło konkretnie o to:
krzychu napisał/a:

Ogólnie PZU trzyma poziom. :wink: