Carisma - Ogólne - [Carisma] [Carisma 1.3] i wszystko z nią związane
bezsen - 01-09-2014, 14:40 Temat postu: [Carisma] [Carisma 1.3] i wszystko z nią związane Witam po paroletniej przerwie. Po Galancie 98 i Lancerze 96 przyszla pora na Carisme 02. Niby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie silnik 1.3 o którym dopiero po fakcie zakupu samochodu dowiedziałem sie, że nie był nigdy wypuszczany na nasz rodzimy polski rynek. Samochód kupiłem w Irlandii i tu równiez obecnie mieszkam, ale jak wielu rodaków mialem w planach zakup i sprowadzanie ewentualnych części z Polski. Teraz moje pytanie czy takie części jak np sprzęgło i docisk do 1.3 będzie pasował od wersji 1.6 (oczywiście manual) i tego typu pytania mnie ciekawią.
Oczywiście piszcie też wasze spostrzeżenia na temat tej wersji Carismy, interesuje mnie absolutnie wszystko na temat tego auta i tego silnika i bede wdzięczny za wszelkie komentarze na ten temat. Może ktoś z rodaków na wyspach posiada również Carisme z tym silnikiem i orientuje sie bardzo dobrze w jej temacie. Tak jak pisze wszelkie opinie i doświadczenia bedą przezemnie bardzo mile widziane.
Dziękuje pozdrawiam
Fotki mojej Carismy:
eve1988 - 01-09-2014, 16:45
Tutaj chyba malo kto napisze cos na temat takiej wersji carismy, jestes chyba pierwsza osoba na forum co taka posiada
Z tego co sie orietuje, to te silniki (4g13?) byly montowane w coltach i space starach.
Skrzynie pewnie byly jak w 1.6 francuskie jb3, tak jak w space starach 1.3, co do sprzegla to nie mam zielonego pojecia czy pasuje z 1.6
robertdg - 01-09-2014, 17:41
Sprzegła róznia się numerem OEM zatem może być róznica np w ilosci zębów na wałek wejściowy
|
|
|