To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] Przekaźnik pompy paliwa

lukas12125 - 13-09-2014, 00:37
Temat postu: [E32A 1.8] Przekaźnik pompy paliwa
Witam, mam problem z moim Galantem, chciałem go odpalić lecz rozrusznik kręci, a tylko przekaźnik cyka, rozebrałem go i jedna cewka załącza przez elektromagnes druga zaś albo lata jak szalona albo cały czas załączona, lecz nadal nie odpala, miałem tak raz ale na drugi dzień odpalił i jeździłem tak z miesiąc, i teraz zdechł na amen, czasami łapnie trochę ale tylko jakby opary. Mam pytanie i wątpliwości czy to nie oby pompa, lecz jak załączony jest to słychać jak chodzi pompka.

Numery przekaźnika:
E8T06975
0515

Jeśli ktoś by miał namiary na taki typ, ponieważ są na necie o takim numerze ale te dolne cyfry (0515) Są większe.

Dzięki za pomoc

KsiadzRobak - 13-09-2014, 22:46

A czy komputer wtrysku był sprawdzony? - w tym modelu wylewały kondensatory w środku i powodowały uszkodzenia ścieżek a potem także niektórych elementów komputera. I objaw jak powyżej.
lukas12125 - 14-09-2014, 12:34

A czy powiedziałbyś gdzie ten komputer się znajduje?

Wyjąłem główny komputer, w środku nie ciekawie, zawiozę do specjalisty byc może coś z nim.

KsiadzRobak - 14-09-2014, 21:28

oczywiście - prawy przedni słupek
otwórz schowek przed pasażerem (najlepiej go wyjmij) i spójrz mocno w prawo, będzie taka pucha:

jeśli jeszcze nie zaglądałeś, to może być dobry trop
kiedyś je naprawialiśmy w serwisie - jeśli nie padł procesor

lukas12125 - 14-09-2014, 23:51

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1262822.html

Dokładnie takie same przyczyny jak napisane wyzej w poście. Śmieszne jest to że za którymś razem jak próbuję odpalić to wskazówka pokazuje na 1000 obr, i tak zostaje, próbuje dopuścić do komputera że jest odpalony lecz nie działa. Jutro wiozę komputer do elektromechanika. Dzięki chłopaki