To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Gałka zmiany biegów obszywanie skórą

spidernet - 13-09-2014, 14:36
Temat postu: Gałka zmiany biegów obszywanie skórą
Chciałbym odnowić gałkę zmiany biegów. Znalazłem w sieci oferty tapicerowania, jednakże nie namierzyłem nikogo, kto by nabijał na skórę wzornika przełożeń skrzyni biegów. Ktoś z was ma jakieś namiary na takich specjalistów?
mkm - 13-09-2014, 14:55

spidernet, hasło dla wujka googla to "tłoczenie skóry wielkopolska" :wink:
spidernet - 13-09-2014, 17:50

Gdyby google było rozwiązaniem na wszystkie problemy nie powstawałyby tego typu fora specjalistyczne, dlatego wybacz ale lekko mnie poirytowałeś 8)
Podsumuję zatem, interesuje mnie namiar na dobrego tapicera, który również "tłoczy skórę".
Znacie jakieś szacunkowe ceny za tego typu kompleksową usługę?

mkm - 13-09-2014, 18:30

spidernet, a jesteś na Forum Garbarskim czy Mitsubishi?
Nie rozumiem zirytowania.
Klepiesz w googlu Twoją okolicę, dzwonisz, jedziesz, oglądasz jak im to wychodzi, ustalasz cenę i albo sie decydujesz, albo nie.
Czy oczekujesz odpowiedzi "pojedź do mojego ziomka, on ci tanio przetłoczy na fuszkę". :roll:

Możesz napisać do Kleju, on sobie tłoczył gdzieś u kolegi pod Opolem.
W jego temacie jest więcej na ten temat.

jaro5090 - 13-09-2014, 18:36

Kolega robił coś takiego we Wrocławiu. Wymieniał wtedy skórę na kierownicy i na gałce. Nie zapamiętałem nazwy, ale poszukam, gdyż myślę o tym w kontekście mojego Miśka.
Za kierownicę zapłacił coś w granicach 70zł

Tomek - 13-09-2014, 19:12

jaro5090 napisał/a:
Wymieniał wtedy skórę na kierownicy i na gałce.

ale wytłoczyli mu też schemat zmiany biegów??

ja szukałem dłuuuuuugo firmy, która miałaby wzornik do wytłoczenia schematu, ale nie znalazłem

czarny.marcin - 14-09-2014, 20:18

Tomek napisał/a:

ja szukałem dłuuuuuugo firmy, która miałaby wzornik do wytłoczenia schematu, ale nie znalazłem

to słabo szukaliście :)
kolega krzychuzzz ostatnio sprzedawał swoją gałkę obszywaną w firmie MAFF http://www.maff.com.pl/pl z tego co widać na fotce jest dokładnie taka o jaką Ci chodzi

Dario1986 - 15-09-2014, 16:08

spidernet, zadzwoń tutaj http://magna-tapicerstwo.prv.pl/. Zona mojego kolegi się tym zajmuje. Może akurat wykonują coś takiego.
elMaklak - 18-09-2014, 09:11

Siemka, ja od siebie zaproponuję takie rozwiązanie

gała podświetlana na czerwono z alledrogo, zasilanie pociągnięte z podświetlania wnętrza podłokietnika http://www.fotosik.pl/pok...aff9465c75.html

meydey000 - 19-09-2014, 17:36

elMaklak, takie coś to pasuje do wieśwagena a nie mitsu
Luka90sz - 19-09-2014, 23:01

Ja chciałem coś takiego wykonać, tylko w beżowej skórze razem z mieszkiem, ale w okolicy nie było nikogo kto się tym zajmuje, mógłby być dość ciekawy efekt :)
muka997 - 20-09-2014, 10:05

meydey000 napisał/a:
elMaklak, takie coś to pasuje do wieśwagena a nie mitsu

kto co lubi ale fakt tez uważam ze do miska to nie pasuje

zacną gałaką za to jest gałka Nardi Torino która niestety jest praktycznie nie do dostania :evil: :evil: