To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.8DI-D] Wieszające się usb

marcin.plonsk - 20-09-2014, 08:04
Temat postu: [1.8DI-D] Wieszające się usb
Witam. Mam taki problem od jakiegos czasu w moim ASX wersja 2014 "wiesza się port usb w podlokietniku. Objawia się to tym iż w momencie przelaczania piosenek poprostu dalej nie odtwarza i pokazuje załóżmy czas 00:02 i tak stoi. Pomaga wyjecie i wlozenie pendrive jeszcze raz. Uprzedzam pytanie iż probowalem na trzech roznych pendrive i jest to samo. Nie dzieje sie to w tym samym momencie zawsze tylko roznie czasami można sluchac muzyki i dluzszy czas a czasami wiesza sie odrazu.
quarniento - 24-09-2014, 15:38

Jeśli nie masz parudziesięciu - paruset numerów w jednym katalogu to reklamuj, mi się wieszało tylko w takim wypadku - 6 czy 7 płyt w jednym katalogu i tylko na tym katalogu.
aircross - 27-09-2014, 08:40

A zauważyłeś może, że losowe odtwarzanie jest jakoś mało losowe? Mam 180 utworów i w innym samochodzie piosenki zaczynają się powtarzać po 4-5 godzinach a tu w czasie 3 godzin jazdy niektóre utwory powtórzyły się 3 razy
krzychu - 27-09-2014, 20:05

aircross - to raczej wskazuje w tym drugim samochodzie na mniej losowe odtwarzanie :P
mziak - 30-09-2014, 21:36

Cześć.
Taki mały hint z mojej strony: zwróć uwagę czy masz sparowany telefon z autem. Jeśli tak, wykasuj go i spróbuj ponownie.
W MY13 Bluetooth i USB są obsługiwane prze jeden dodatkowy moduł (nie wiem jak jest w MY14). U mnie co prawda USB się nie wieszało ale gdy miałem sparowaną Nokie muzyka z USB potrafiła "przeskakiwać". Wykasowanie tego telefonu i sparowanie innego rozwiązało problem. 100% powtarzalne.

aircross - 10-11-2014, 00:24

U mnie dostaełem komunikat USB not connected. ale przewinąłem się przez wszystkie źródła i USB się włączyło. około 200 utworów MP3 na pen-divie
tokyo - 18-11-2014, 09:36

Witam
1. Zrob format pamieci (najlepiej 4 lub 8 Gb) i nagraj piosenki.
2. Jesli masz zestaw BT wykasuj elefon i reszte operacji jak pisze kolega MIziak
3. mozliwy upgrade oprogramowania ewentualnie serwis
4, ewenyualnie pisz do Tyku walkowalem z nim ten temat BT/USB z roznymi modelami usb a on testowal z roznymi telefonami
Pozdrawiam

dariopa - 22-11-2014, 22:20

aircross, proszę napisz jak udało Ci się uruchomić USB ja mam cały czas komunikat not connected , po włożeniu USB dioda na nim miga a na radiu to samo not connected . Dopiero teraz to zauważyłem jak chciałem posłuchać muzy ,wczesniej nie używałem USB. No kurde może ja coś żle robie :scratch:
cwaniak - 23-11-2014, 10:14

Ja mam Lancera 2014r i od jakiegoś czasu tez zawiesza mi sie USB, po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu, Wszystkie mp3 z muzyka zaczyna się od początku, a jeszcze nie dawno zaczynało na skończonym utworze. Format usb nie pomógł
tyku - 23-11-2014, 20:08

cwaniak, Jak masz MMCSa to spróbuj przeładować dysk.
1. Naciskamy równocześnie klawisze SET i NAVI przez 5 sekund
2. Naciskamy VERSION INDICATION
3. Naciskamy klawisz MENU przez 5 sekund
4. Ukaże się ekran na którym wybierasz HDD Load
Po każdym dograniu na pendrive nowego utworu mp3, stacja czyta mp3 od 1 utworu.
Nie sprawdziłem jeszcze dokładnie z braku czasu, czy aby nie poprawiono tego błędu w SW Version: S - (dostępne po aktualizacji map i loadera)
Wygląda to tak:

Przycinanie utworów mp3, zazwyczaj wiąże się z obsługiwanym telefonem.
Pomaga wymiana telefonu, lub czasami softu w telefonie.
Moduł bluetooth i USB jest w mitsubishi kapryśny. :wink:

dariopa - 23-11-2014, 21:25

tyku ja nie mam w swoim miśku MMCSa mam zwykłe radio z CD telefonu też nie konfigurowałem i nie mogę odpalić USB .Może wiesz co zrobić lub sprawdzić :scratch:
tyku - 23-11-2014, 21:39

Tak jak kolega aircross, pisał, trzeba wybrać odpowiednie źródło w radyjku. :D
Może kabel USB odłączony. Pewnie kolega tokyo pomoże. :wink:

dariopa - 23-11-2014, 22:06

Jutro go rozbieram nie ma mocnych coś jest nie tak ,tylko jedno mnie dziwi że jak wkładam USB do gniazda to na nim dioda miga tak jakby startował a na radiu nic :cry:
tyku - 23-11-2014, 22:37

dariopa, Ile pendrive sprawdzałeś :?:
dariopa - 24-11-2014, 20:19

tyku miałeś racje, kabel dzięki :hello1: ,teraz wymiata . :headbang: