[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Światła postojowe, podłaczenie sekwencyjne, USDM
mirex94 - 20-09-2014, 21:32 Temat postu: [EAxx] Światła postojowe, podłaczenie sekwencyjne, USDM Moze ktos ma o tym wieksze pojecie i bedzie mi w stanie pomoc:
Poniewaz wpadlem na pomysl postojowek do miska niczym usdm (zamiast przednich w lampach caly czas mi sie swieca kierunki przednie) zalozylem tam zarowki 2 wlóknowe i kiedy byly podlaczone tylko pod wtyczke od postojowek wszystko bylo ok, ale dzis chcialem zalozyc przelacznik w kabinie w razie np kontroli policji. Przelacznik ma 3 pozycje I off i II. Do off podlaczylem zasilanie z kabelka co wychodzi z bezpiecznika od postojowek, pod I zwykla zarowke w kloszu a pod II kierunek. Lewa strona dziala bez zarzutu poniewaz jak wlacze postojowe poprzez galke przy kierownicy to z przodu swieci sie ta ktora ustawie a tylnia swieci sie caly czas. Mam problem z prawa strona poniewaz jak przelacznik jest w pozycji off to wogole prawa strona sie nie swieci ( z lewej wtedy tyl dalej dziala), przy wlaczeniu II opcji, pomaranczowej postojowki tyl tez sie nie swieci, dopiero przy I opcji ze zwykla postojowka swieci sie tyl.
Chodzi mi o to jak to zrobic aby te tylnie postojowki swiecily sie caly czas niezaleznie czy przelacznik jest w pozycji I, off, II.
Troche chaotycznie ale staralem sie o wszystkim ważnym powiedziec
Jezeli ktos to wszystko przeczyta i bedzie w stanie pomoc bede wdzieczny
robertdg - 20-09-2014, 21:42
Proszę poprawic treśc postu, dodać duże litery w nowych zdaniach, przecinki, etc, post jest słabo zrozumiały, nie otagowany, do tego odpowiednie nazewnictwo watku, zgodnie z zasadami forum powinno to już leżeć w śmietniku
mirex94 - 20-09-2014, 21:52
teraz lepiej?
robertdg - 20-09-2014, 22:04
Obleci, dorzuciłem troszkę edycji
tpodsiadlo - 20-09-2014, 23:07
Kolego a w ktorym miejscu to podlaczyles? ja mysle ze po prostu rozciales jedna linie (jedna i druga stona ma osobne bezpieczniki)
mirex94 - 20-09-2014, 23:13
patrzac po kolorach to przecielem po jednym z kazdego bezpiecznika ktore wychodzily przy kostce
[ Dodano: 20-09-2014, 23:14 ]
zapomnialem powiedziec ze kazda strona auta ma osobny przelacznik
tpodsiadlo - 21-09-2014, 09:14
jesli cie dobrze rozumiem to masz podmienione kable. Zamien kabel podlaczony pod I z tym pod off
mirex94 - 21-09-2014, 18:28
probowalem zamienic ale nic to nie dalo natomiast sprobowalem zrobic tak jak mialem kiedys czyli podlaczyc sie pod zasilanie dopiero przy lampie i o dziwo zadzialalo. nie wiem czy po drodze na tym przewodzie jeszcze cos jest ale teraz juz dziala tak jak powinno choc tak wlasciwie podlaczylem sie pod ten sam przewod tyle ze 1,5m dalej
FaLzone - 16-07-2016, 14:56
Witam
Panowie zmieniałem postoje na ledy. Wcześniej działało wszystko a po zmianie nie działa jeden postój ani na ledzie ani normalnie i tablica... Drugi postój działa. Czytałem że przełącznik do rozbiórki? Do tego spiecie zrobiłem i nie działa brzeczyk przy otwartych drzwiach ale to pewnie bezpiecznik?
Druga sprawa wyleciał mi drucik z mocowania żarówki mijania... I za kija nie wiem jak go z powrotem zamontować bo gowno tam widać :/
|
|
|