To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Hyundai 4x4 - po wymianie uszczelki pod głowicą .

zbycho - 22-09-2014, 19:12
Temat postu: po wymianie uszczelki pod głowicą .
witam .mam taki problem z 2 5 td galloper .wymieniłem uszczelkę pd głowicą .przy wymienie rozrząd zabezpieczyłem ustawiłem na znaki koła i zacisnąłem pasek na kołach tak aby mi nie przeskoczył,po złożeniu odpalił normalnie ale gdy sie troszke zagrzał, zaczął dymić białym dymem po lekkim dodaniu gazu słychać zawór (tak mi sie wydaje ze to jest zawór )jak by uderzał w pokrywę zaworów.byłem u mechanika i powiedział ze musze przestawić pompę paliwową o jeden ząbek.kużwa czy ktoś moze mi podpowiedzieć na co jeszcze mam zwrócić uwagę lub od czego zacząć .pozdrawiam .uszczelke wymieniłem ponieważ bomblowało powietrze w chłodnicy .przed rozebraniem galloperek latał bez problemu .pozdrawiam .
milo - 23-09-2014, 15:12

Najpierw sprawdz dobrze ustawienie rozrządu :!: znaki się pokrywają :?:

zbycho - 23-09-2014, 18:44

hejka znaki sie pokrywają ,dzis odpowietrzyłem układ paliwowy i jak na razie był ok.zagrzał sie silnik i zgasiłem jutro rano jezeli odpali zle bede ściągał jeszcze raz głowicę .bo okazało sie ze głowica nie była sprawdzona pod względem szczelności .po odpowietrzeniu silnik dziś odpalił tak jak przed remontem ,czyli było ok zobaczymy jutro .

[ Dodano: 24-09-2014, 21:22 ]
witam .autko rano odpaliło bez żadnych problemów ,głowica i rozrząd ok ,problem tkwił w zle podłączonych wężyków podciśnienia ,teraz jest ogromna prośba czy ktos moze podesłac schemat podłączenia tych wężyków .pozdrawiam i z Góry dziękuje.