Chcę Kupić Pajero - Pajero 2002 3,2 i pompa
tibam - 16-10-2014, 15:04 Temat postu: Pajero 2002 3,2 i pompa Witam bo to pierwszy post na tym forum:-)
Mam zamiar kupić Pajero III ale obawiam się awarii pompy..
Znalazłem auto - wg sprzedawcy bardzo zadbane/ nie malowane/ nie używane w terenie itp.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C34471170.html
Pytałem o pompe i bak - ponoć nic nie było robione ale nie ma z tym problemów.
Auto odpala ładnie, silnik nie szarpie, nie ma checków, wszystko było robione w ASO...
Jako nie mam zaufania...
Macie może jakiś namiar gdzie w rejonie Łodzi lub górnego śląska sprawdzą mi stan pompy i baku?
Może ktoś z Was jest z okolic i może zobaczyć to auto?? - mam do Łodzi 200km:-)
Pozdrawiam
zeeb - 23-10-2014, 23:39
Handlarz zawsze Ci powie że wszystko jest cacy. U mnie przy takim przebiegu już była potrzeba wymiany baku. Najlepiej jedź, przejedź się kilkanascie km potem wykręć filtr paliwa i zobacz czy są opiłki. A wizualnie wygląda ładnie. (przynajmniej na zdjęciach)
gpls - 27-10-2014, 16:33 Temat postu: Re: Pajero 2002 3,2 i pompa
tibam napisał/a: |
Znalazłem auto - wg sprzedawcy bardzo zadbane/ nie malowane/ nie używane w terenie itp.
| @tibam, zastanów się, przecież to auto od handlarza, żyje z tego co sprzeda, powie ci to co chcesz usłyszeć, i ten magiczny przebieg...
Podobno w PL nikt nie chce kupić aut z przebiegiem ponad 200tys km a 300tys km to już w ogóle..., ale problem jest w tym, ze takie auta to akurat mają na 100% zregenerowaną pompę, bo żadna tak długo raczej nie wytrzyma.
A tu masz nieprzekroczone magiczne 200tys km
Bartek - 27-10-2014, 17:06
tibam napisał/a: | wszystko było robione w ASO |
krótka piłka - zapytać które ASO, zadzwonić i pogadać
Grzegorz76 - 28-10-2014, 19:39
Witam
Też jestem świeżo po kupnie Pajero 3,2 2001r przebieg 290 Polski salonowy Pompa świeżo po regeneracji, zbiornik niestety do wymiany. Faktura jaką widziałem za regeneracje pompy to 4200 zł
|
|
|