To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Pajero 2002 3,2 i pompa

tibam - 16-10-2014, 15:04
Temat postu: Pajero 2002 3,2 i pompa
Witam bo to pierwszy post na tym forum:-)

Mam zamiar kupić Pajero III ale obawiam się awarii pompy..

Znalazłem auto - wg sprzedawcy bardzo zadbane/ nie malowane/ nie używane w terenie itp.

http://otomoto.pl/mitsubi...-C34471170.html

Pytałem o pompe i bak - ponoć nic nie było robione ale nie ma z tym problemów.
Auto odpala ładnie, silnik nie szarpie, nie ma checków, wszystko było robione w ASO...

Jako nie mam zaufania...

Macie może jakiś namiar gdzie w rejonie Łodzi lub górnego śląska sprawdzą mi stan pompy i baku?

Może ktoś z Was jest z okolic i może zobaczyć to auto?? - mam do Łodzi 200km:-)

Pozdrawiam

zeeb - 23-10-2014, 23:39

Handlarz zawsze Ci powie że wszystko jest cacy. U mnie przy takim przebiegu już była potrzeba wymiany baku. Najlepiej jedź, przejedź się kilkanascie km potem wykręć filtr paliwa i zobacz czy są opiłki. A wizualnie wygląda ładnie. (przynajmniej na zdjęciach)
gpls - 27-10-2014, 16:33
Temat postu: Re: Pajero 2002 3,2 i pompa
tibam napisał/a:

Znalazłem auto - wg sprzedawcy bardzo zadbane/ nie malowane/ nie używane w terenie itp.
@tibam, zastanów się, przecież to auto od handlarza, żyje z tego co sprzeda, powie ci to co chcesz usłyszeć, i ten magiczny przebieg...
Podobno w PL nikt nie chce kupić aut z przebiegiem ponad 200tys km a 300tys km to już w ogóle..., ale problem jest w tym, ze takie auta to akurat mają na 100% zregenerowaną pompę, bo żadna tak długo raczej nie wytrzyma.
A tu masz nieprzekroczone magiczne 200tys km :-)

Bartek - 27-10-2014, 17:06

tibam napisał/a:
wszystko było robione w ASO

krótka piłka - zapytać które ASO, zadzwonić i pogadać ;)

Grzegorz76 - 28-10-2014, 19:39

Witam
Też jestem świeżo po kupnie Pajero 3,2 2001r przebieg 290 Polski salonowy Pompa świeżo po regeneracji, zbiornik niestety do wymiany. Faktura jaką widziałem za regeneracje pompy to 4200 zł