To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Dziwny wyciek - okolice magla

demoniszcze - 19-10-2014, 13:13
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Dziwny wyciek - okolice magla
Cze¶ć, gdzie¶ z pół roku temu regenerowałem magiel. Stan wszystkich płynów ustrojowych w normie, dzi¶ pod autem znalazłem mał± plamkę czego¶ czego nie jestem w stanie zidentyfikować. Tak jak wyżej napisałem nie ubyło z żadnego zbiorniczka. Z autem wszystko normalnie, skręca bez stukania, hamuje itd.

Chyba w nic nie mogłem wjechać żeby aż tak zabryzgało komorę? ;)

Czy w maglu oprócz płynu jest jakie¶ smarowidło które mogło wyciec? Może tak wyglada czynnik od klimy? Bo wyżej za bardzo nic nie ma co by mogło aż tak bryzgn±ć.

Plamka była koloru kawa z mlekiem, i miała dziwna gęst± konsystencje jak jaki¶ smar. Tak to wygl±da:

to by chyba wskazywało na jak±¶ uszczelkę pod kolektorem albo co¶?

Magiel mam na gwarancji także i tak podjadę to tych magików, ale może Wy macie jaki¶ pomysł przy niedzieli?

polaff - 19-10-2014, 15:17

Moim zdaniem to uszczelka pod pokrywa zaworów
demoniszcze - 19-10-2014, 15:20

Czy w takim przypadku powinno ubyć oleju na bagnecie?
polaff - 19-10-2014, 15:32

Zależy ile wyciekły. Je¶li nie zostawia kleksow na parkingu to może wyciek jest bardzo nieznaczne.
robertdg - 19-10-2014, 18:30

Wygl±da na wyciek oleju z silnika, albo z osłony przegubu przed ówczesnym dostaniem sie wilgoci pod osłone.
demoniszcze - 19-10-2014, 21:23

Albo mi się wydaje albo nawet widać pęknięcie na osłonie przegubu na tym zdjęciu

to by pasowało że tak "żyga" czym¶ co olejem raczej nie jest

adt81 - 19-10-2014, 23:36

To jest na 100% osłona przegubu - miałem całkiem niedawno temu dokładnie to samo.