Nasze Miśki - Srebrny Galant telewizoora
telewizoor - 26-10-2014, 20:09 Temat postu: Srebrny Galant telewizoora No i stało się... właśnie z Łodzi przyjechałem Galantem 2.5 sedan
Póki co do wymiany tylne hamulce, pewnie amorki przód.. Coś stuka w przednim hamulcu z prawej strony, podobno zacisk, też pilnie do roboty. A poza tym wrażenia z jazdy super Autko ładnie się zbiera a ten dźwięk...
Będę miał parę pytań do bardziej wtajemniczonych
-nie działa tempomat ani na LPG ani na PB
-nawiew na przednią szybę po kliknięciu ma dmuchać na maksa czy trzeba dopiero 'podkręcić' wiatrak?
-słychać wentylator na pierwszej/drugiej kresce
-nie chowa się antenka ale za to zegarek działa
co tam jeszcze... czy to normalne że jedynka dobrze wchodzi dopiero jak się stanie? inne biegi wchodzą ładnie. Powyżej ~100km/h słychać tornado
Wrzucam fotkę z ogłoszenia:
I najważniesze! Wielkie dzięki dla kolegi misza116 za oglądnięcie samochodu
pozdrawiam
PS Aha.. gdyby kogoś interesowała cena, to pisać na PW
eremita - 26-10-2014, 20:38
Ładny
Szerokosci
mjsystem - 26-10-2014, 22:09
edit:
Fajny Gal. Gratulacje
mjsystem - 26-10-2014, 22:23
telewizoor napisał/a: | czy to normalne że jedynka dobrze wchodzi dopiero jak się stanie |
Brak synchronizatora. U mnie tez tak jest, więc chyba normalne. Swoją drogą mój też jest z Łodzi
KsiadzRobak - 27-10-2014, 08:36
mjsystem napisał/a: | Brak synchronizatora. | W EA 1-ka jest synchronizowana, wsteczny nie jest. Po prostu kłania się zużycie skrzyni i oleju.
robertdg - 27-10-2014, 18:15
KsiadzRobak napisał/a: | mjsystem napisał/a: | Brak synchronizatora. | W EA 1-ka jest synchronizowana, wsteczny nie jest. Po prostu kłania się zużycie skrzyni i oleju. | Raczej jest
inq - 27-10-2014, 19:05
telewizoor napisał/a: | -nie działa tempomat ani na LPG ani na PB |
Sprawdź przewód do/z pompy podciśnienia. Czy jest włożony dobrze i szczelny.
telewizoor napisał/a: | -nawiew na przednią szybę po kliknięciu ma dmuchać na maksa czy trzeba dopiero 'podkręcić' wiatrak? |
Powinien sam wchodzić na wyższe obroty. Nie jestem pewny czy na maksa, ale jak nie to kreska/dwie mniej.
telewizoor napisał/a: | -nie chowa się antenka ale za to zegarek działa |
Z antenami to normalka. Są tanie zamienniki - na forum jest dużo informacji na ten temat. telewizoor napisał/a: | -słychać wentylator na pierwszej/drugiej kresce |
Rozwiń... Jaki wentylator. Stwierdzasz czy pytasz?
Oby się dobrze jeździło Fajny bo sedan
telewizoor - 27-10-2014, 19:15
Hej, dzięki za odpowiedź! O nawiew na szybę pytam, bo np. w Audi jak włączysz to od razu wieje na maksa a u mnie tak nie ma. Wentylator od środka, nadmuch.
PS Kiedy jakiś zlot
Bizi78 - 27-10-2014, 19:19
telewizoor napisał/a: | PS Kiedy jakiś zlot |
W sierpniu .
Ładny gal, nie ma to jak sedan .
inq - 27-10-2014, 19:22
Tu też powinno wiać na maksa. Zapala się w ogóle dioda w przycisku i włącza klima po wciśnięciu nawiewu na szybę?
No nadmuch słychać od 1 kreski, ale w idealnej ciszy
Zlot w ostatni weekend sierpnia 2015 zapewne będzie.
telewizoor - 27-10-2014, 19:23
Zapala się przycisk normalnie i coś tam wieje ale słabo, nie próbowałem wtedy podkręcać obrotów, może po prostu trzeba ręcznie zwiększyć nawiew chociaż to byłoby dziwne. Tempomat też się zapala ale nie trzyma prędkości.
inq - 27-10-2014, 19:32
Nie wiem czemu nie rosną obroty wentylatora, ale powinny. Ręcznie da radę się zwiększyć obroty na maksa?
Tempomat to tak jak pisałem - sprawdź przewód - u mnie dwa razy spadał.
telewizoor - 31-10-2014, 22:38
Siema!
Postępy:
-wymieniony banan - to on się tak tłukł
-nowe tarcze i klocki Boscha na tył
-nasmarowany silniczek/wiatrak od nawiewu
-zimówki na oryginalnych alusach 15"
Zdjęcia będą jak go wymyje
inq - 31-10-2014, 22:38
telewizoor napisał/a: | Boscha |
Nie, no teraz to zaszalałeś...
telewizoor - 01-11-2014, 18:17
Co prawda samochód nieumyty ale wysyłam foty
W sumie na tych felgach mi się bardziej podoba... może dlatego że 17 były mega brudne
Powoli planuję zrobić sobie domykanie/otwieranie szyb na pilota i potrójne mrugnięcie kierunkiem jak się lekko naciśnie.. może coś z tego wyjdzie.
|
|
|