To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E57A 2.0D] Świeci się cały czas wskaźnik akumulatora, ciśni

hopenik - 27-10-2014, 19:30
Temat postu: [E57A 2.0D] Świeci się cały czas wskaźnik akumulatora, ciśni
Witam,
Mam taki problem czasem się pojawia a czasem sam znika po pewnym czasie.
Mianowicie od jakiegoś czasu świeci mi się cały czas wskaźnik akumulatora, ciśnienia oleju i płynu chłodniczego.
Wszystkie płyny sprawdzone i są na poziomie optymalnym.
I jeszcze taki problem że jak włączę ogrzewanie szyby i lusterek cała elektryka mi siada, wszystko się wyłącza nawet światła jak gdyby aku się wyczerpał, wtedy muszę się zatrzymać wyłączyć ogrzewanie szyb, wyłączyć auto i na nowo odpalić i wszystko wraca do normy.
Zwarcia nie ma, bo nie pali mi kabli ani bezpieczników, tylko jak by za mało napięcia było i szybko rozładowywuje - taki się wydaje. Ale aku nowe, ładowanie nie dawno naprawione i odpala, więc wina aku i ładowania odpada.
Czy ktoś może wie co jest grane bo ja nie mam pomysłów.

Pozdrawiam.

Wszyc - 27-10-2014, 20:27

Jak masz taką choinke to znaczy że nie ma ładowania akumulatora, alternator umarł, albo bezpiecznik 100A pod maską umar albo okablowanie alternatora winne.... To że było naprawiane nie znaczy że jest naprawione 100% ładowanie
hopenik - 05-11-2014, 18:56

Dzięki kolego.
Wymiana bezpiecznika i wyczyszczenie wszystkich połączeń z alternatora i wymiana klemy - pomogło.

Pozdrawiam,
Emil.