To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Wiązka pompowtryskiwaczy i świec żarowych

seba75x - 30-10-2014, 19:27
Temat postu: Wiązka pompowtryskiwaczy i świec żarowych
Witam kolegów!
Poszukuję numeru dla części " wiązka elektryczna pompowtryskiwaczy i świec żarowych" . Dla silnika 2,0 DID BSY
Najlepiej żeby był to numer dla części VW. Wiązka uległa u mnie uszkodzeniu i nie grzeją świece żarowe. Chciałbym zakupić część przed rozmontowaniem samochodu.
Pozdrawiam kolegów z forum!

patrycjuszek - 31-10-2014, 04:01

03G971826
seba75x - 02-11-2014, 17:50

Dziękuję za numer części.
Zamówię i wymienię. Z tego co czytam na forach VW jest to awaryjny element i powinien być wymieniany za każdym razem przy wymianie świec żarowych!

rezon - 02-11-2014, 21:00

seba75x napisał/a:
Z tego co czytam na forach VW jest to awaryjny element i powinien być wymieniany za każdym razem przy wymianie świec żarowych!
:shock: Wymieniałem komplet świeczek i nie wymieniałem wiązki
seba75x - 08-11-2014, 16:05

Witam!
Miałeś szczęście wiązka często ulega uszkodzeniu i wymiana świec żarowych nic nie pomaga i tak nie grzeją. Dla zainteresowanych poddaję numer wiązki wg VW 03G 971 033 L dodatkowo uszczelka pod pokrywę ma numer VW 03G 103 483
Pozdrawiam!

rezon - 08-11-2014, 20:14

przecież to widać po rozruchu - zwłaszcza w chłodniejsze dni - czy grzeją. Nawet jak tylko jedna nie grzeje to nie zaskakuje od razu tylko po kilku obrotach. Dlatego prosiłem o zdiagnozowanie.
seba75x - 22-11-2014, 16:46

I już po wymianie kabelka i świec żarowych. Silnik zimny pali już bez problemów. Niestety ciepły nadal jest bardzo ciężko uruchomić. Po zdiagnozowaniu błąd czujnika G40. Czujnik położenia wałka rozrządu. Dzisiaj kupiłem czujnik i rozebrałem osłonę. Jednak bez demontażu rozrządu wg mnie nie ma możliwości wymiany. Czy może ktoś z kolegów wymieniał ten czujnik samodzielnie?
leszek044 - 01-03-2015, 20:17

seba75x napisał/a:
I już po wymianie kabelka i świec żarowych. Silnik zimny pali już bez problemów. Niestety ciepły nadal jest bardzo ciężko uruchomić. Po zdiagnozowaniu błąd czujnika G40. Czujnik położenia wałka rozrządu. Dzisiaj kupiłem czujnik i rozebrałem osłonę. Jednak bez demontażu rozrządu wg mnie nie ma możliwości wymiany. Czy może ktoś z kolegów wymieniał ten czujnik samodzielnie?

Przetnij kabel zamontuj, zalutuj i jest git...Ja tak u siebie zrobiłem :)