To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Rysa na drzwiach

lukeluks - 01-11-2014, 22:14
Temat postu: Rysa na drzwiach
Czym polecacie zabezpieczyć takie rysy?

Chodzi mi o jakąś kredkę lub coś tego typu, bo nie mam czasu i ochoty jechać z tym do kuzyna lakiernika:) Po prostu potrzebuję to zabezpieczyć przed rdzą.

A, i nie pytajcie z czego te ryski - długa historia, no i oczywiście bez mojego udziału:)

apg2312 - 01-11-2014, 22:42

Daruj sobie taką prowizorkę. Nic nie da, tym bardziej, że masz przejechane aż do podkładu i do blachy. Tutaj jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest niestety naprawa lakiernicza, a żadne "cudowne" środki nic nie pomogą.
lukeluks - 01-11-2014, 23:02

No wiem, że zdarte i że trzeba to normalnie szpachlować i pomalować, tylko nie chce mi się tego teraz robić przed zimą. Nie da rady czymś do wiosny zalepić? Nie musi wyglądać.
robertdg - 02-11-2014, 08:32

Zalepiać to bezsens, bo wilgoć będzie zatrzymana między taśmą/naklejką, kup podobną zaprawkę na pędzl, odtłuść, zamaluj
apg2312 - 02-11-2014, 11:22

Bez lakieru bezbarwnego to zabezpieczenie na bardzo krótką metę. Wątpię, czy wytrzyma zimę ?
No ale fakt, lepsze, niż jakieś "cudowne" kredki...

lukeluks - 02-11-2014, 13:31

Dzięki chłopaki za rady. Pewnie będę się musiał wybrać do tego kuzyna...
glina - 02-11-2014, 14:54

a nie wyjdzie taniej (szybciej, prościej) kupić drzwi bez rys?
apg2312 - 02-11-2014, 19:48

Fakt, drzwi można kupić już od ok. 80 zł na Aledrogo. Ale mi osobiście nie chciałoby się przekładać klamek lub samych bębenków (żeby nie nosić dodatkowego kluczyka), no i różne mogą być problemy z instalacją - w skrajnie pechowej sytuacji trzeba by przezbroić całe drzwi.
Skoro kol. lukeluks ma kuzyna lakiernika, to przy odrobinie szczęścia będzie miał tą naprawę lakierniczą zrobioną za flaszkę lub dwie + koszty materiału ;) Czyli w granicach 100 zł, i to licząc, że do tych flaszek będzie jeszcze jakiś popychacz ;)

BartekPoz - 20-11-2014, 10:17

Witam oczyść i zabezpiecz żywicą