To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Konto w niemieckim banku.

kaczka81s - 07-11-2014, 13:36
Temat postu: Konto w niemieckim banku.
Potrzebuje trochę info na temat założenia konta w niemieckim banku.
Mam już tutejszy adres i założoną Gewerbe. (załatwiał to gość z którym pracujemy on tu mieszka i pracuje, ale trochę gubi się w papierkowych sprawach i finansowych)

Chciałbym dowiedzieć się w jakim banku najlepiej założyć konto żeby było najtaniej, można było online coś zrobić i koniecznie karta bankomatowa czy kredytowa którą mogę zapłacić przez internet, a konkretnie za samolot.

Nasz znajomy ma w Volksbanku chyba ma jakąś kartę, tylko jest jakaś inna, ma dziwne numery, tzn nie posiada 16 cyfrowego numeru tylko mniej. Próbowaliśmy kiedyś zapłacić nią za bilet i niestety się nie udało.

Druga sprawa, a bardziej prośba do moderatorów: Skoro jest podforum UK i Irlandia to można by utworzyć Niemcy i inne albo Europa, kraje EU. Bo za granicą też Nas trochę jest i można kilka spraw poruszyć.

mjsystem - 07-11-2014, 15:33

temat aut!!! :roll:
kaczka81s - 07-11-2014, 18:37

mjsystem, Wiem. Powtarzam prośbę o utworzenie podforum i oczywiście proszę o przeniesienie tematu. Sorry za dodatkową robotę.
JCH - 07-11-2014, 20:36

kaczka81s napisał/a:
Powtarzam prośbę o utworzenie podforum
Będziesz w nim sam pisał :?:
Jakie jest zapotrzebowanie na to podforum :?: Ilu jest chętnych :?:
Ja kojarzę jednego usera z Niemiec. Pojawił się, był aktywny ale zmienił auto i .... nie ma go :(
Niech Mod przeniesie te tematu do OFF i tam niech żyją swoim życiem. Ewentualnie w "tematycznych" :roll:

Tomek - 07-11-2014, 20:39

JCH napisał/a:

Będziesz w nim sam pisał :?:
Jakie jest zapotrzebowanie na to podforum :?: Ilu jest chętnych :?:
Ja kojarzę jednego usera z Niemiec. Pojawił się, był aktywny ale zmienił auto i .... nie ma go :(

idąc tym tokiem myślenia, to można zamknąć np. podforum opolskie (prawie rok bez posta)
co komu przeszkadza dodatkowy dział dla DE i Europy ?
ewentualnie można UK poszerzyć o całą europę

JCH - 07-11-2014, 20:46

Tomek napisał/a:
idąc tym tokiem myślenia, to można zamknąć np. podforum opolskie (prawie rok bez posta)
co komu przeszkadza dodatkowy dział dla DE i Europy ?
Można zmienić UK na UE i tym jednym ruchem załatwić sprawę.
Natomiast porównanie do Opolskiego to IMO nie bardzo :/ To nie ta reguła.
Jest na Forum koleś z Australii. Będziemy zakładać dla niego podforum :?: Nie.

Niech się Administracja określi jak to wygląda od strony porządkowo-technicznej. Tworzenie takiej rozbudowanej struktury to wg mnie sztuka dla sztuki.

kaczka81s - 08-11-2014, 19:38

Tomek napisał/a:

JCH napisał/a:
Można zmienić UK na UE i tym jednym ruchem załatwić sprawę

No i to też by było sensowne rozwiązanie, skoro ogólny jest o motoryzacji.

[ Dodano: 12-11-2014, 19:36 ]
Temat do zamknięcia, albo jak kto woli do śmietnika. Widzę że chyba nikt z MM nie mieszka w Niemczech, trudno :?
Konto założone w Volksbanku, koszt 5 Euro za miesiąc, bankowość internetowa, ich śmieszna karta płatnicza, dodatkowo karta Visa płatna 20 Euro za rok. Więcej mi nie potrzeba :mrgreen: