Outlander II Ogólne - [II 2.0 DID] Opony letnie
mlodypabloo - 11-11-2014, 18:14 Temat postu: [II 2.0 DID] Opony letnie Nie znalazłem nic aktualnego więc postanowiłem założyć nowy temat. Od jakiegoś czasu rozglądam się za nowymi letnimi oponami i mam spory dylemat. Kilkukrotnie przewijało się na forum iż jednymi z najlepszych (nie najtańszych) są Michelin Diamaris Latitude 225/55 R18, problem w tym iż nie idzie ich dostać, nie widnieją nawet na oficjalnej stronie Michelin. Producent poleca natomiast MICHELIN Primacy 3. Jeżeli wierzyć etykiecie to może być całkiem niezła opona...
http://www.michelin.pl/op...&filterType=all
Co o tym sądzicie???
rezon - 11-11-2014, 22:04
Kupowałem już kilka modeli Michałów - jest to moja preferowana firma oponiarska. Diamarisy w Outku tylko to potwierdzały. Jak ich już nie ma to spokojnie brałbym P3.
mlodypabloo - 11-11-2014, 22:59
Dzięki za opinie...
bonito - 12-11-2014, 10:03
Kolega wybrał dobry moment na zakup opon letnich
Dobrych opon jest mnóstwo, z trzech które miałem w Outku w tym rozmiarze zdecydowanie najlepsze były Uniroyal Rainsport 3 - reklama w tym przypadku nie kłamie, można z prędkościami autostradowymi jeździć po kałużach...
bonito
sylb - 12-11-2014, 16:31
bonito napisał/a: | Uniroyal Rainsport 3 - reklama w tym przypadku nie kłamie, można z prędkościami autostradowymi jeździć po kałużach...
bonito |
Mam te oponę obecnie, na mokry fantastycznie się oprowadzi aż może to być niebezpieczne.
Do tego jest ona bardzo wygodna, komfort jazdy jak na zimowych 16”. Mniej siły wymaga nawet kręcenie kierownicą.
Co nie znaczy że Michelin jest zły lub kiepski.
zibiiwo - 15-11-2014, 19:34
Tylko Michelin
Mitcuś - 24-11-2014, 15:37
Zdecydowanie Uniroyal Rainsport 3 - rewelacyjnie trzymają na mokrym i suchym, są bardzo ciche, mają niskie opory toczenia a do tego więcej niż przystępną cenę. Pod każdym względem biją montowane seryjnie w Outlanderach II Micheliny.
rezon - 25-11-2014, 09:13
Mitcuś napisał/a: | Pod każdym względem biją montowane seryjnie w Outlanderach II Micheliny. | Nie jeździłem na Uniroyalach, ale często można spotkać opinię, że z uwagi na miękkie boki są mało stabilnie przy większych prędkościach. Biorąc pod uwagę, że Outek to dość wysokie autko (podatne na podmuchy boczne) to przynajmniej dla mnie powód do skreślenia tych opon. Nie wiem jakie montowano seryjnie Micheliny, bo wszystkie Outki, które widziałem miały ori Bridgestony, ale kupione później Diamarisy oceniam jako bardzo dobre.
bonito - 25-11-2014, 11:54
rezon napisał/a: | z uwagi na miękkie boki są mało stabilnie przy większych prędkościach. |
na szczęście nie dotyczy to Outlandera
bonito
rezon - 25-11-2014, 21:58
bonito napisał/a: | na szczęście nie dotyczy to Outlandera | oj tam, oj tam. stopery w uszy i daje radę BTW przy 160 dźwięk silnika był przyjemniejszy dla ucha niż przy 140
lexus - 26-11-2014, 12:28
Ja kupiłem4 lata temu michały latitiud[18] i są b.dobre przejechałem prawie 55tyś i jak nowe a podobno miały się szybko ścierać.
|
|
|