To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Tylna lampa przeciwmgielna - czy musi byc i gdzie???

Anonymous - 10-02-2007, 21:59
Temat postu: Tylna lampa przeciwmgielna - czy musi byc i gdzie???
Witam jak zwykle. Nic nie znalazłem, być może mało szukałem i my¶lę że to dobry dział.
Chodzi mi o to czy w samochodzie jest koniecznie potrzebna wg przepisów oczywi¶cie tylna lampa p.mgielna? Ja u siebie przerobiłem na drugi wsteczny co bardzo dobrze się spisuje przy cofaniu w nocy i tak jeżdże już ok pół roku i nikt mi uwagi nie zwrócił. No ale że zbliża sie termin przegl±du to się pytam. Z tego co się orientuję to niby musi być chociaż i tak nigdy nie używałem i dla mnie to na jest bezsensu, ale to moje zdanie. Nie mam czasu na grzebanie w przepisach i takie tam... dlatego piszę tu bo wiem że zawsze się znajdzie kto¶ co pojęcie ma i za to was kocham. Ale bez słodzenia:) Je¶li musi być to czy jest jaki¶ przepis co by opisywał w jakim miejscu musi być? Czy może być podwieszana za szyb± jak to ma miejsce w przypadku 3-go stopu??? Proszę o fachowe i prawomocne odpowiedzi. Z góry wielkie thx.

Hubeeert - 11-02-2007, 00:20

devil1985 napisał/a:
Chodzi mi o to czy w samochodzie jest koniecznie potrzebna wg przepisów oczywi¶cie tylna lampa p.mgielna?
TAK
devil1985 napisał/a:
Ja u siebie przerobiłem na drugi wsteczny co bardzo dobrze się spisuje przy cofaniu w nocy
Niezgodnie z prawem i homologcja. Przerobki zmieniajace parametry okreslone w homologacji sa zabronione. Samochod wyprodukowany po bodajze 1988 roku MUSI miec tylna lampe przeciwmgielna.
devil1985 napisał/a:
tak jeżdże już ok pół roku i nikt mi uwagi nie zwrócił.
Na przegladzie zwroca
devil1985 napisał/a:
No ale że zbliża sie termin przegl±du to się pytam
A ja odpowiadam ;-)
devil1985 napisał/a:
Z tego co się orientuję to niby musi być
MUSI
devil1985 napisał/a:
chociaż i tak nigdy nie używałem
Mozesz uzyc gdy widocznosc spadnie ponizej 50m?
devil1985 napisał/a:
dla mnie to na jest bezsensu, ale to moje zdanie
Prawda - to Twoje zdanie.
devil1985 napisał/a:
Nie mam czasu na grzebanie w przepisach i takie tam... dlatego piszę tu bo wiem że zawsze się znajdzie kto¶ co pojęcie ma i za to was kocham.
:mrgreen: Uwierz mi - lepiej nie :mrgreen:
devil1985 napisał/a:
Ale bez słodzenia:) Je¶li musi być to czy jest jaki¶ przepis co by opisywał w jakim miejscu musi być?
Sa takie przepisy. Prawo o Ruchu Drogowym czyli Kodeks Drogowy
devil1985 napisał/a:
Czy może być podwieszana za szyb± jak to ma miejsce w przypadku 3-go stopu???
Nie bardzo - jest tak jakas okreslona wysokosc max nad ziemia.
Anonymous - 15-02-2007, 00:00

dzieki bardzo, teraz juz wszystko jasne. jutro jade na przeglad wiec przykrece normalna pmgielna:P pozdrawiam