ASX Ogólne - Dowód rejestracyjny ASX
fan77 - 30-11-2014, 18:48 Temat postu: Dowód rejestracyjny ASX Witam,
Mam dwa pytania odnośnie wpisów w dowodzie rejestracyjnym:
1. Jaki typ nadwozia macie wpisany w swoich ASX? (hatchback, inne?) W dokumentach z salonu wpisane jest wielofunkcyjne.
2. W jakiej konwencji wpisuje się kolor? tzn. w dokumentach jest: C06, brązowy. W katalogu brązowy metaliczny.
z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam,
[ Dodano: 30-11-2014, 20:53 ]
zle spytalem, w dowodzie nie ma takich wpisów.
Chodzi o to co podawaliscie na wniosku do rejestracji odnosnie tych dwóch spraw.
Pozdrawiam,
bubel90 - 04-12-2014, 13:42
Ja podałem kolor biały (mimo że perła), a odnośnie rodzaju nadwozia to hatchback, bo tak naprawdę to to jest podniesiony hatch
Mam nadzieje że pomogłem
olgierto - 04-12-2014, 14:32
typ nadwozia SUV, gdzies nawet spotkałem się przy SUVie wpisany był kombi
fan77 - 07-12-2014, 22:52
to chyba w sumie nieistotne, Pani w Urzędzie sobie coś wpisała ze swiadectwa, i tak tego nie ma na dowodzie
Mark442 - 07-12-2014, 23:28
Super !! Sam zadajesz sobie pytania i sam na nie odpowiadasz... Pewnie, że są to kwestie nieistotne, jak np. kolor, czy typ nadwozia, skoro podajesz we wniosku markę samochodu i model, a pozostałe kwestie są w dokumentach dołączonych do wniosku (faktura, certyfikat i wykaz wyposażenia). które Pani w urzędzie skrzętnie i skrupulatnie kseruje, prawda ? Panią w urzędzie bardziej chyba interesowało wymienienie wszystkich załączników do wniosku, niż to co napisałeś we wniosku. A ten przy rejestracji nowego samochodu niewiele ją obchodzi, o ile podałeś poprawnie swoje dane osobowe i adresowe... Na marginesie urzędowy wiosek zawiera wiele elementów, które pomijasz przy wypełnianiu, choćby numer silnika, prawda ?
|
|
|