To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] V6 Avance, 1999r, kombi, czarny, Gliwice

Akuma supido - 02-12-2014, 22:10
Temat postu: [EAx 97-04] V6 Avance, 1999r, kombi, czarny, Gliwice
Zgodnie z regulaminem zakładem kolejny wątek z innym galem.
Jedno z ogłoszeń z aledrogo
http://allegro.pl/mitsubi...4849563420.html

Kod:
Cena Kup Teraz
8 490,00 zł
Rok produkcji:    1999    Przebieg (km):    216000
Pojemność silnika (cm3):    2498    Moc silnika (KM):    163
Skrzynia biegów:    Manualna    Rodzaj paliwa:    Benzyna + LPG
Typ:    Kombi    Liczba drzwi:    4/5
Kolor:    Czarny    Stan:    Używany
Uszkodzony:    Nie
Wyposażenie:    ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Tempomat, Alufelgi, Immobilizer,
Informacje dodatkowe:    Sprowadzony,

Mitsubishi Galant wersja AVANCE
1999r
instalacja LPG
silnik V6 2,5l
zegary hihg contrast
Opłacona akcyza, przegląd techniczny, tłumaczenia.
Auto posiada OC.
Wystawiam fakturę zakupu.

tel. 8888 90 777

Rozmawiałem ze sprzedającym i zdobyłem nr. win
JMBLNEA5WXZ000520

Sprzedający zapewniał że kielichy i nadkola są ok. o pozostałe informacje dopytam jutro a może nawet podjadę oblukać sztukę jeśli dacie mi odrobinę nadziei :lol:
Proszę o opinie.

Paweł84 - 03-12-2014, 01:10

poszukaj na forum o autach z Gliwic :wink:
RazKaze - 03-12-2014, 09:35

jeśli sie nie mylę to musisz dobrze obejrzeć auto bo to jest sprzedawca który picuje samochód jak sie da wyciąga i przekłada tez wszystko jak się da , handluje tylko galantami
Tomek - 03-12-2014, 10:27

RazKaze napisał/a:
jeśli sie nie mylę to musisz dobrze obejrzeć auto bo to jest sprzedawca który picuje samochód jak sie da

ciężko się z tym zgodzić
gość sam mi się przyznał, że on na myjnię nigdy nie wydał więcej niż 5 złotych

sam u niego kupiłem auto, które w środku było mocno upierdzielone (poplamiona podłoga, plany na tapicerce bagażnika, usyfione boczki drzwi, etc.), nawet szmatą nie przetarte, więc z tym picowaniem bym się nie zgodził

trzeba jednak zauwazyc, ze nadkola tylne najpewniej są zapryskane na szybko, zeby ukryc to co trzeba

RazKaze napisał/a:
handluje tylko galantami

nie tylko

RazKaze napisał/a:
wyciąga i przekłada tez wszystko jak się da ,

różnie bywa, trzeba uważać, ale w ostatnich latach już przestał wyciągać co się da, ograniczył się chyba tylko do wyciągania radia (albo takie już dostaje)

niemniej jednak trzeba się spodziewać, że za 8 tyś (kilka stówek zawsze opuści) z LPG i przygotowany do rejestracji, to się cudu nie kupi
drugie tyle włożysz w opony, rozrząd, zawieszenie i hamulce

Akuma supido - 03-12-2014, 12:30

Przejrzałem na forum wątki dotyczące handlarza z Gliwic i już wiem że solidnie bajerował przez telefon.
Mimo to chyba podjadę do Gliwic mam zaledwie godzinkę drogi.
W ostatnim czasie handlarz oferował 3 sztuki na aledrogo i wszystkie miały wolne miejsce na radio, co za człowiek szarpie wszystko jak Reksio kiełbasę.
Swoją drogą widzę że kupno galanta z jednego kawałka bez zaliczonego dzwonu, bez remontu blacharki na odpieprz jest trudnym zadaniem.
No cóż `będę szukał dalej.
Dzięki pozdrawiam.

eremita - 03-12-2014, 12:38

Akuma supido napisał/a:
Swoją drogą widzę że kupno galanta z jednego kawałka bez zaliczonego dzwonu, bez remontu blacharki na odpieprz jest trudnym zadaniem.

jak szukasz Avanca poniżej 10 tys to raczej jest nie realne :mrgreen: chyba że trafisz na okazję :P

Tomek - 03-12-2014, 12:56

Akuma supido napisał/a:
W ostatnim czasie handlarz oferował 3 sztuki na aledrogo i wszystkie miały wolne miejsce na radio, co za człowiek szarpie wszystko jak Reksio kiełbasę.

te auta są w chwili obecnej jego własnością, a swoją własnością może on dysponować jak chce
nic nikomu do tego, w jakim stanie wyposażenia sprzedaje auta

Akuma supido napisał/a:
i już wiem że solidnie bajerował przez telefon.

do niego dzwonisz i rozmowa wyglada tak:

- dzień dobry, interesuje mnie Galant1, w jakim on jest stanie?
- w dobrym stanie
- a skrzynia automatyczna?
- dobra jest, wszystko super
- aha, a Galant2, w jakim stanie
- w dobrym stanie
- a skrzynia manualna?
- no wszystko gra
- a synchronizatory?
- bardzo dobre

i tak dalej

to jest handlarz, więc jak dla mnie żadne rozmowy przez telefon nie mają sensu, poza umówieniem się na konkretną godzinę i tyle.

Sycior - 03-12-2014, 21:13

Da się ale jest ciężko, ja za swojego dałem 18 (z opłatami) i był po małej przygodzie :P Generalnie zakup auta to trochę loteria, choćby nie wiem jak uczciwy był sprzedawca to może o wszystkim po prostu nie wiedzieć ;p
misza116 - 03-12-2014, 21:52

Pozwolę sobie dodać, że maska zmieniona, i nawiązując do powyższych - ktoś mu zabrał felgi :D
Paweł84 - 05-12-2014, 01:25

felgi na aucie to OZ F1 racing bardzo mocne i trwale , lepsze niż borbety. Wiem , bo miałem w swojej Primerze Sport line , tylko ze 17calowe a tu pewnie 15 jest.
misza116 - 05-12-2014, 10:59

Paweł84 napisał/a:
felgi na aucie to OZ F1 racing bardzo mocne i trwale , lepsze niż borbety. Wiem , bo miałem w swojej Primerze Sport line , tylko ze 17calowe a tu pewnie 15 jest.

Może pan z Gliwic się nie zorientował, zaraz znikną :) . Poza tym kwestia gustu, ale mi się nie podobają..

Akuma supido - 07-12-2014, 21:10

Zrezygnowałem z oferty z Gliwic i kupiłem doinwestowanego gala jeżdżącego kilka lat w Polsce
od prywatnej osoby.
Dziękuję za rady i pozdrawiam.

ralpheleanor - 18-10-2015, 12:58

Witam, Ja także kupiłem Galanta od Pana z Gliwic. Po kilku miesiącach użytkowania mogę opisać:
- Dokumentacja do rejestracji źle sporządzona, były korekty , jeszcze raz przegląd i stres :(
- Sierpy zrobione ( widziałem przy zakupie) , ale totalnie na sztukę, od środka widać że spawy co 5cm, nic nie zabezpieczone i szpachli tona.
- środek ładny , wyprany czysty
- radia brak
- apteczki , trójkąta, gaśnicy brak
-koło zapasowe włożone popowodziowe , od razu poszło na złom.
- opony stare
- klocki wymienione tylko w jednym kole, żeby się nie tarło
- amortyzatory tył brak.
- KATALIZATOR wycięty tzn. puszka została , a w puszcze wycięty kwadrat, kość wyciągnięta, puszka zaspawana.
- ABS był uszkodzony to wyciągnął przekaźnik, żeby się nie świecił.
Tyle , raczej Pana z Gliwic nie polecam, dodam że jak kupowałem Galanta na podwórku stało 6szt i wybrałem najładniejszego.!!!!