Carisma - Techniczne - Wilgoć w samochodzie mocno paruje tylna szyba
rasiak1980 - 04-12-2014, 05:27 Temat postu: Wilgoć w samochodzie mocno paruje tylna szyba Ktoś ma jakiś pomysł którędy dostaje się tam Wilgoć bo ja nie mam zielonego pojęcia, w samochodzie całym czuć wilgoć ale wiem ze to gdzieś z okolicy klapy bagażnika świadczy o tym wiecznie zaparowana tylna szyba jakieś pomysły?
robertdg - 04-12-2014, 07:53
Wypadałoby sprawdzić czy uszczelka tylnej klapy przylega prawidłowo oraz drożnośc kanało odpływowych w tylnej częsci karoserii, ocziwście jeżeli tapicerka, czy filce okaża się byc mocno wilgotne to trzeba je wysuszyc
FredPL - 08-12-2014, 09:55
Ja ostatnio przerabiałem taki problem i rozwiązaniem w moim przypadku okazało się zdjęcie folii przyciemniającej (fabrycznej?) z tylnej szyby. Mam wrażenie, że zbierała się gdzieś pod nią woda bo folia odłaziła w paru miejscach.
Mecek87 - 08-12-2014, 18:03
ja mam podobny problem gdyż zbiera mi się woda w kole zapasowym ale tylko po deszczach i wynika to z nieszczelności łączenia karoseri gdzieś za plastikami poniżej lamp ale nie umie dokładnie zdiagnozować gdzie jest dziura :/
battle85 - 10-12-2014, 11:38
Mam jeszcze wiekszy problem poniewaz oprocz zaparowanej tylnej szyby zauwazylem, ze po lewej stronie auta pod dywanikiem kierowcy i pod dywanikiem lewym tylnym jest kałuża wody ! prawa strona auta jest sucha. w zime szyby zamarzaja od srodka. Pomocy macie jakies pomysly bo mechanik nie pomogl.
robertdg - 10-12-2014, 17:41
Należałoby sprawdzić czy szyba czołowa jest szczelna oraz czy gdzieś na ścianie grodziowej lub nadkolu nie ma dziury
FredPL - 25-01-2015, 01:05
Mecek87 napisał/a: | ja mam podobny problem gdyż zbiera mi się woda w kole zapasowym ale tylko po deszczach i wynika to z nieszczelności łączenia karoseri gdzieś za plastikami poniżej lamp ale nie umie dokładnie zdiagnozować gdzie jest dziura :/ |
Udało Ci się znaleźć może miejsce ? Sam ostatnio zauważyłem, że zbiera mi się woda w kole zapasowym i mam zamiar szukać dziury, może miałbym punkt zaczepienia skąd zacząć.
Bismarck - 25-01-2015, 10:21
wywalilem wszystko z bagaznika zamknelem klape siedzac w srodku a kolega polewal z tylu wode z weza przeciek mialem na srobie mocujacej tylne swiatla i to bylo przyczyna wody w kole zapasowym i parowaniu szyby w moim przypadku
MmzTattoo - 26-01-2015, 23:09
Co do wody w bagażniku w mojej cari woda podciekała pod zgrzewem karoserii niedaleko zawiasu klapy(liftback) pól dnia szukałem wtedy sprawdzałem najpierw zawias ale ciekło dalej i pojechałem zdjalem wszystkie plastiki szlauch na dach i szukałem nie mam jak cyknąć fotki bo autko sprzedałem ale jak ktoryś chce może zrobić fotkę przy otwartej klapie przy zawiasie to wam znaczę strzałką w którym miejscu. A jak lałem wode ściekała właśnie z tyłu
|
|
|