Pajero III - rozkodowanie błędów
morin76 - 05-12-2014, 09:11 Temat postu: rozkodowanie błędów Witam
Zrobiłem zwarcie na OBD pin 1+4 włączyłem stacyjke na 2ga pozycję i po pogaśnięciu niektórych lampek świeciły sie jedynie: Brake, Pasy, Aku, A/T temp, Check engine oraz cały czas jednostajnie migała lampka 4L (kwadracik pomiędzy mostami)
Hmm co to oznacza? Byłem na podpieciu kompa Boscha i nic nie wykazało.
Dodam zeby wykluczyć prawdopodobieństwo pomyłki zwierałem 1+3 i 1+4 i 1+5 od wszystkich możliwych kierunków ale tylko przy 1+4 migała srodkowa kontrola 4L. Jestem bezradny.
pozdrawiam
MarcinO
techsm - 08-12-2014, 18:47
Cytat: | Dodam zeby wykluczyć prawdopodobieństwo pomyłki zwierałem 1+3 i 1+4 i 1+5 od wszystkich możliwych kierunków |
Takich rzeczy to nie rób na przyszłość Nie zwieraj ze sobą czego popadnie
P.S.
Wygląda, że nie masz błędów. Tylko się cieszyć.
Hubeeert - 08-12-2014, 20:25
morin76 napisał/a: | Byłem na podpieciu kompa Boscha i nic nie wykazało. | A jakie sa objawy, że szukasz kodów błędów?
bluecd - 08-12-2014, 20:37 Temat postu: Re: rozkodowanie błędów
morin76 napisał/a: | Witam
Zrobiłem zwarcie na OBD pin 1+4 włączyłem stacyjke na 2ga pozycję i po pogaśnięciu niektórych lampek świeciły sie jedynie: Brake, Pasy, Aku, A/T temp, Check engine oraz cały czas jednostajnie migała lampka 4L (kwadracik pomiędzy mostami)
Dodam zeby wykluczyć prawdopodobieństwo pomyłki zwierałem 1+3 i 1+4 i 1+5 od wszystkich możliwych kierunków ale tylko przy 1+4 migała srodkowa kontrola 4L. Jestem bezradny.
pozdrawiam
MarcinO |
Zwieraj,zwieraj-potem policz obloczki dymu-jak indianie ! ))
zbyszekm2 - 09-12-2014, 10:10 Temat postu: Re: rozkodowanie błędów
morin76 napisał/a: | Witam
pozdrawiam
MarcinO |
Taniej będzie podjechać do Huberta. Ma sprzęt więc odczyta błędy.
|
|
|