To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] montaż relingów

woojas25 - 09-12-2014, 10:45
Temat postu: [I 2.0T] montaż relingów
witam koledzy kupiłem outlandera bez relingów , i dokupiłem używki , jak je zamontowac , trzeba podsufitke sciągać?
nytsug - 09-12-2014, 11:23

Tak. Masz tam nakrętki mocujące od spodu.
Ściągnij sobie MANUALA z działu DOWNLOAD. Dział 51 - masz tam wszystko opisane.
Wrzucę Ci na szybko jakbyś nie mógł znaleźć:

woojas25 - 09-12-2014, 16:21

ale nigdzie nie jest zobrazowane czy trzeba podsufitke sciagac czy nie
Hubeeert - 09-12-2014, 16:58

Hmm... Czy widząc kobietę w ubraniu wiesz, że pod nim jest naga?
To tak samo jak z tą podsufitką ;)

Bartek - 09-12-2014, 17:07

Masz otwory montażowe? Galant bez relingów jak nie ma otworów, to i nie ma wzmocnień dachu w ich miejscach, więc relingi można zamontować jedynie dekoracyjnie....
sla - 13-12-2014, 08:37

Bartek napisał/a:
relingi można zamontować jedynie dekoracyjnie....

Niestety tak właśnie jest, w samochodach wypuszczanych bez fabrycznych relingów nie ma odpowiednich wzmocnień.

woojas25 - 13-12-2014, 09:07

wlasnie pospiszylem sie z zakupem , jakby ktos chciał sprzedam za smieszne pieniądze
flash - 05-08-2017, 12:38
Temat postu: Szwajcar z turbo a trumna na dachu???
Zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro wersja szwajcarska Miśka jest bez fabrycznych relingów to czy da się w niej jakimś innym sposobem zamontować bagażnik dachowy? Czy w dachu są uchwyty na jakieś uniwersalne belki pod trumnę zamiast relingów?

P.S. Dzięki za przeniesienie w odpowiednie miejsce.

elektryk - 10-08-2017, 22:02
Temat postu: Re: Szwajcar z turbo a trumna na dachu???
flash napisał/a:
Zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro wersja szwajcarska Miśka jest bez fabrycznych relingów to czy da się w niej jakimś innym sposobem zamontować bagażnik dachowy? Czy w dachu są uchwyty na jakieś uniwersalne belki pod trumnę zamiast relingów?
Skoro fabrycznie samochód występował z relingami to fabrycznie będzie brakować rynienek o odpowiedniej nośności żeby zamocować bagażnik.
Jak się chcesz się uprzeć rzeźbić coś pod bagażnik to IMHO lepiej dorobić te wzmocnienia niż dorabiać coś co złapie się tych elementów co trzymają maskownice w dachu.

Bzyk_R1 - 10-08-2017, 22:40

flash, proszę bardzo. Mod czuwa ;-)
ogrodnikmat - 29-11-2020, 12:59

od ostatniego posta trochę czasu minęło.... może ktoś w międzyczasie zamontował relingi do outlandera który nie posiadał oryginalnych wzmocnień i mógłby się podzielić sugestiami... sam się noszę z tym problemem... ewentualnie może ma ktoś zdjęcia jak wyglądają te wzmocnienia od środka pod podsufitka??? z tego co oglądałem relingi bo zakupiłem używki trzeba byłoby zrobić przewierty przez dach uszczelnić je i dać jakieś wzmocnienie z blachy od strony podsufitki... każda sugestia mile widziana:))
woojas25 - 30-11-2020, 21:34

chyba nie warto , mozna kupic baze dedykowaną do miska chyba z thula