To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - dodatkowe gniazdo zapalniczki

maniek68 - 10-12-2014, 15:20
Temat postu: dodatkowe gniazdo zapalniczki
Witam tak jak w temacie brakuję mi gniazda zapalniczki z przodu deski rozdzielczej czy ktoś montował ,gdzie zamocować i jeszcze skąd podłączyć zasilanie.
jogi_23 - 11-12-2014, 19:04

Ja u siebie zamontowałem takie gniazdo na trzy wtyki na przewodzie w schowku na górze i mam tam podłączony rejestrator i jak trzeba to telefon, lodówki bym nie polecał tam podłączać. zasilanie brałem z przewodu zasilania radiem. Na takie małe urządzenia nic nie powinno się dziać u mnie jest ok.
apg2312 - 11-12-2014, 19:29

maniek68 napisał/a:
gdzie zamocować

Tam, gdzie :
1 potrzebujesz
2 gdzie dasz radę zamontować

maniek68 napisał/a:
i jeszcze skąd podłączyć zasilanie.

Idealnym rozwiązaniem by było, gdybyś mógł poprowadzić kable od oryginalnego gniazda, lub ewentualnie od skrzynki bezpiecznikowej. Ale to też zależy, gdzie chcesz zamontować dodatkowe gniazdo.

maniek68 - 14-12-2014, 20:08

jogi_23 napisał/a:
Ja u siebie zamontowałem takie gniazdo na trzy wtyki na przewodzie w schowku na górze i mam tam podłączony rejestrator i jak trzeba to telefon, lodówki bym nie polecał tam podłączać. zasilanie brałem z przewodu zasilania radiem. Na takie małe urządzenia nic nie powinno się dziać u mnie jest ok.
witaj a jak podałeś tam zasilanie.
jogi_23 - 15-12-2014, 18:48

Z przewodu zasilającego radio bo jest dość gruby i nie przepala bezpiecznika ani nie przygasa radio. U mnie działa ok.