Dom/garaż/ogród - Podłoga w kuchni
gulgulq - 11-12-2014, 11:43 Temat postu: Podłoga w kuchni Szukamy pomysłu na przykrycie podłogi w kuchni.
Podłogę mamy tradycyjną z terakoty (bez podłogówki) wiec jest zimna. Do tej pory część jadalną mieliśmy przykrytą taką matą bambusową z Jyska:
Spełniało to swoją funkcję bardzo dobrze: izolacja od podłogi, ciepły wygląd, zmywalność itp..
ale trochę nam się znudziło ...
szukamy jakiegoś patentu/pomysłu na nową aranżację, ma ktoś coś ciekawego u siebie ?
Kuchnia u nas jest używana średnio intensywnie: wspólne posiłki, gotowanie, oprócz tego moje rożne wynalazki kuchenne, więc jak to w kuchni: brudzi się, ciapie itp..
Co do zastosowania jakiegoś dywanu lub wykładziny to jestem sceptyczny..
mjsystem - 11-12-2014, 12:04
Moi znajomi, zapaleni żeglarze, maja takie coś w kuchni. Trwałe i nie drogie.
http://www.sklejkajachtowa.pl/sklejki/specjalne
Można to kupić w wielu miejscach jako sklejka jachtowa/panele jachtowe.
Wygląda zacnie.
Kesz - 30-01-2015, 10:49
Trudno będzie coś wymyślić, bo nie będziesz zrywał płytek?
a4ry - 31-01-2015, 20:16
gulgulq napisał/a: | Szukamy pomysłu na przykrycie podłogi w kuchni. |
Trochę czasu już minęło ale może jeszcze nie wymyśliłeś
A co powiesz na zwykłe panele?
Duży wybór wzorów, w miarę tanie, łatwe do ogarnięcia samemu, sprawdzają się
mietka - 15-04-2015, 21:09
Ja w swojej kuchni mam 3 takie mniejsze dywaniki, ale takie bardziej chodniki - i nie jest to materiał typowo "dywanowy". Te chodniki można normalnie prać, a jest to wskazane, bo jak sam zauważyłeś - w kuchni zawsze coś kapnie i się ubrudzi... A zaletą takich chodników jest to, że są niedrogie i zawsze gdy się znudzi to można je wymienić Ja niedawno swoje zmieniałem, to te stare wrzucę teraz na balkon po upraniu
gulgulq - 18-04-2015, 20:37
generalnie pokryliśmy podłogę wykładziną - tylko w wersji bez obcinanego włosia
po 3 miesiącach sprawdza się bardzo dobrze - mało się brudzi a jak coś tam się uciapie to niewidoczne bo kolor maskujący, miękka i ciepła..
tak to wygląda:
|
|
|