[97-04]Galant EAxA/W - Brak potwierdzenia zamknięcia oświetleniem kabinowym.
zdrzala - 16-12-2014, 21:18 Temat postu: Brak potwierdzenia zamknięcia oświetleniem kabinowym. Dzisiaj dokonałem parowania centralki zamka z pilotem. Samo zamykanie/otwieranie działa jak należy ale zdaje się, że powinno występować potwierdzenie zamknięcia zamka poprzez zapalenie oświetlenia kabinowego (takie info znalazłem na forum). Niestety u mnie brak takiego potwierdzenia. Miał ktoś podobny przypadek ? Czy mój galant z przed liftu nie miał takiej opcji ?
pierafal - 16-12-2014, 21:24
Nie wiem czy to kwestia przed czy po lifice. U mnie, po lifcie potwierdzenie dziala tylko w momencie gdy oswietlenie kabiny (glowne) masz ustawione na auto. Wtedy jak gasisz zaplon lub wyjmujesz kluczyk ze stacyjki wlacza sie oswietlenie, wychodzisz z samochodu i zamykasz drzwi, a swiatelko dalej swieci. Po zamknieciu z pilota oswietlenie kabiny mrugnie 2 lub 3 razy i gasnie. Po otwarciu z pilota oswietlenie kabiny wlacza sie automatycznie i gasnie dopiero po przekreceniu kluczyka.
zdrzala - 16-12-2014, 21:39
Dziękuję pierafal.
To może być właśnie ten powód. U mnie nie ma takich zachowań oświetlenia jak u Ciebie. Może jeszcze ktoś z galantem przedliftowym da znać jak jest u niego.
Hugo - 17-12-2014, 07:42
zdrzala napisał/a: | Może jeszcze ktoś z galantem przedliftowym da znać jak jest u niego | Miałem Gala przed i po lifcie. pierafal ma rację, tak jak pisze zachowuje się oświetlenie wnętrza tylko w poliftach, w przedliftach nie ma tych opcji.
tresorex - 17-12-2014, 08:06
Można zmienić etacs i mieć taką opcję. Tylko trzeba znaleźć od takiego co miał takie coś
Marcino - 17-12-2014, 09:01
Hugo napisał/a: | w przedliftach nie ma tych opcji |
A nie mrugała czasem tylko lampka przy zamykaniu? U mnie zepsuł się pilot i teraz działam kluczykiem..
zdrzala - 17-12-2014, 11:13
tresorex napisał/a: | Można zmienić etacs i mieć taką opcję. Tylko trzeba znaleźć od takiego co miał takie coś |
Czy wiesz to z autopsji ? Galanty po lifcie miały również inną centralkę do zamykania/otwierania z pilota i to chyba ona steruje oświetleniem wewnętrznym przy zamykaniu/otwieraniu.
Chyba prościej i ekonomiczniej będzie jak wykorzystam sygnał do sterowania centralnym i wrzucę na kierunkowskazy.
Hugo - 17-12-2014, 12:05
zdrzala napisał/a: | to chyba ona steruje oświetleniem wewnętrznym przy zamykaniu/otwieraniu | Nie, tak jak napisał kolega tresorex steruje tym ETACS (niebieskie prostokątne pudełko przypięte od tyłu do skrzynki bezpieczników w kabinie). Nie ma problemu z zakupem ETACS z taką funkcją, wystarczy kupić od Gala wyprodukowanego po 12.1998 r.
zdrzala - 17-12-2014, 17:35
Dziękuję za pomoc. Myślę że rozwialiście wszystkie moje wątpliwości.
Tomaszowski - 23-12-2014, 14:01
Mam przed lifta. Jak otwieram światełko się zapala na kilka sekund. Potem gaśnie. Jak zamykam to mryga 3 razy i oczywiście gaśnie.
|
|
|