To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - [2.5 TD] 2,5TD Słabo zapala gdy zimno

Adi318 - 19-12-2014, 23:40
Temat postu: [2.5 TD] 2,5TD Słabo zapala gdy zimno
Mam problem w mitsu 2.5td 99km gdy temperatura spadnie poniżej 0 i gdy auto stoji przez noc to bardzo długo kręci przed odpaleniem,Świece żarowe sprawdzone,zaworek zwrotny załozony gdyz mialem podejrzenia ze paliwo się cofa,czy któryś z kolegów miał może taki problem,możę padł jakiś czujnik?
michoł - 20-12-2014, 08:00

Ja miałem, im większy mróz tym było gorzej, świece niby były sprawdzane ale wymieniłem na NOWE i jak ręką odjął
kubaeso - 20-12-2014, 08:46

Filtr paliwa wymień na poczatku.świece sprawdz czy masz odpowiednie ja mialem jakis inny voltarz za krotko sie grzaly.Przekaznik grzania swiec posluchaj czy dziala nad lewym kolem pod maska..U mnie byl problem z dziurawym rurkami na zbiorniku paliwa.Przerdzewialy i lapal lewe powietrze.Zawor na pompie wtryskowej moze nie dostaje pradu i nie otwiera sie lub jest uszkodzony.
zbyszekm2 - 20-12-2014, 10:18

Sprawdź czy rano jak przekręcisz stacyjkę czy na listwie łączącej świece żarowe pojawia się napięcie. To że świece są sprawne to nie wszystko.
Adi318 - 21-12-2014, 14:49

Filter paliwa wymieniony,świece,przekaznik wszystko działa prawidłowo sprawdzone.A moze jakis czujnik sprawdzic?