Pajero Pinin - Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku
19 - 29-12-2014, 16:49 Temat postu: Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku Zaczyna się kolejny cyrk Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku. Na ssaniu ma pełną moc, natomiast jak dobije do ok 90 stopni zaczynają się cyrki, tzn. wszystko jest dobrze dopóki jadę i nie stanę na światłach lub ogólnie wrzucę go na luz i spuszczę pedał gazu... jak chce ponownie dodać gazu auto prawie, że nie reaguje i jedzie jak żółw ?
edit: Problem rozwiązany (mam taką nadzieję)... Dokładnie nie wiem co było przyczyną ale tankowałem auto (95) na innej stacji i istniało podejrzenie, że może to być właśnie od paliwa. Dolałem verwy do pełna, przeczyściłem dodatkowo styki od czujników i problem zniknął...
Georg - 03-01-2015, 21:53 Temat postu: Re: Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku Opisane objawy nie pochodziły od paliwa - natomiast od czujników mogły...
19 - 03-01-2015, 22:11
Też nie wierzyłem w to, że może być to od paliwa chociaż styki czujników wyglądały dobrze... Nie wspomniałem wcześniej, że auto stoi na zewnątrz i miałem również podejrzenie, że coś się przymroziło i wstawiłem go do garażu... Na szczęście auto nie ma już tych objawów chociaż walczę cały czas z dziwnym odgłosem dudnienia
plecho1 - 03-01-2015, 23:36
Jeśli chcesz sam naprawiać autko z takim silnikiem, to lepiej poczytaj ten temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568
Bez dobrej diagnostyki nie wiele się tu poradzi.
|
|
|