To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku

19 - 29-12-2014, 16:49
Temat postu: Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku
Zaczyna się kolejny cyrk :cry: Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku. Na ssaniu ma pełną moc, natomiast jak dobije do ok 90 stopni zaczynają się cyrki, tzn. wszystko jest dobrze dopóki jadę i nie stanę na światłach lub ogólnie wrzucę go na luz i spuszczę pedał gazu... jak chce ponownie dodać gazu auto prawie, że nie reaguje i jedzie jak żółw ?

edit: Problem rozwiązany (mam taką nadzieję)... Dokładnie nie wiem co było przyczyną ale tankowałem auto (95) na innej stacji i istniało podejrzenie, że może to być właśnie od paliwa. Dolałem verwy do pełna, przeczyściłem dodatkowo styki od czujników i problem zniknął...

Georg - 03-01-2015, 21:53
Temat postu: Re: Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku
Opisane objawy nie pochodziły od paliwa - natomiast od czujników mogły...
19 - 03-01-2015, 22:11

Też nie wierzyłem w to, że może być to od paliwa chociaż styki czujników wyglądały dobrze... Nie wspomniałem wcześniej, że auto stoi na zewnątrz i miałem również podejrzenie, że coś się przymroziło i wstawiłem go do garażu... Na szczęście auto nie ma już tych objawów chociaż walczę cały czas z dziwnym odgłosem dudnienia :?
plecho1 - 03-01-2015, 23:36

Jeśli chcesz sam naprawiać autko z takim silnikiem, to lepiej poczytaj ten temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568
Bez dobrej diagnostyki nie wiele się tu poradzi.