To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - nie chce odpalic!!! :(

Anonymous - 12-02-2007, 18:10
Temat postu: nie chce odpalic!!! :(
witam, dzisiaj rano gdy prubowalem auto odpalic przed wyjazdem do szkoly autko niestety nie odpalilo , dodam ze auto stalo na dworzu a temperatura w nocy dochodzila do -15stopni wiec podejzewam ze sie cos zamrozilo w nocy , niestety nie mam garazu z drzwiami ( mam odkryty - bez drzwi ) i miejsce drzwi zaslonilem jakas cerata a w garazu grzeje farelkami , lecz juz robie to ok 5h i niestety wciaz to samo - autko nie odpala, podejzewam ze mialem troche wody w baku i jakis przewod mi sie zamrozil - czy to mozliwe ? prosze rowniez odpowiedziec jakis dobry sposob jak to rozwiazac ? dodam ze w dzien poprzedni auto palilo , jezdzilo bez najmniejszego problemu wiec na prawde nie wiem w czym problem ? jeszcze ostatnie pytanie czy pod wplywem temperatury moglo sie cos skopac ? jakas czesc techniczna procz zamrozenia oczywiscie ? w chlodnicy mam niezamarzalny plyn tak jak nalezy wiec nie wiem w czym problem
Anonymous - 12-02-2007, 18:14

-sprawdz czy jest iskra
-czy kondensatory w komputerze całe
-czy faktycznie paliwo nie zamarzło

Anonymous - 12-02-2007, 18:22

kondenstaor w komputerze tzn ? objawy sa takie ze autko kreci kreci ale wykrecic nie moze bo zachowuje sie jak by paliwo nie dochodzilo a moglo sie cos stac z komputerem przez sam mroz :| ? a jesli chodzi o iskre to cos sie moglo stac ze swiecami ?
kamil - 12-02-2007, 18:29

Wykręć świece.Wetknij jedną do fajki przyłuz do masy,przekrec rozrusznikiem zobacz czy jest iskra.To bardzo wazne.Jak jest to dopiero sprawdzaj dopływ paliwa.
Hubeeert - 12-02-2007, 20:20

kumanprx, podaj rok produkcji, pojemnosc silnika.
I wiecej objawow? Iskra jest? Paliwo dochodzi?

Przy -15 rozne rzeczy mogly sie stac. Paliwo raczej nie zamarzlo - to nie diesel. Chyba ze masz w baku 2-3 litry wody :wink:

Anonymous - 12-02-2007, 20:57

wiec sprawa wyglada tak : mam colta 97r , poj 1.3 aq czy iskra dochodzi tego nie wiem , ale auto stalo jedna noc na mrozie przy -15stopniach i rano gdy chcialem do szkoly jechac to go odpalic nie moglem , tzn krecil krecil ale nie odpalil jesli chodzi o swiece to nie wiem jutro dam go chyba do mechanika ogrzewanie grazu nic nie dalo , a moze sie zdazylo sie rozmrozic ?
Anonymous - 12-02-2007, 21:34

kumanprx napisał/a:
czy iskra dochodzi tego nie wiem

my też
kumanprx napisał/a:
jesli chodzi o swiece to nie wiem

tego również nie wiemy!
kumanprx napisał/a:
moze sie zdazylo sie rozmrozic

kononowicz :mrgreen:
sprawdź i wówczas napisz :wink: :P

Anonymous - 13-02-2007, 12:46

witam, dzisiaj sprawdzilem swiece i pala , iskra jest wiec teoretycznie jest wszystko ok ;/ co to moze byc :( ? prosze o pomoc!! :(

[ Dodano: 13-02-2007, 14:21 ]
rowniez przed chwila sprawdzilem wezyk przez ktory przeplywa paliwo do silnika ( bezposrednio przed silnikiem ) i tam paliwo leci bez problemu wiec rtaczej juz nic nie jest zamarzniete ;/ jakies pomysly :( ?

[ Dodano: 14-02-2007, 12:09 ]
wie ktos moze co to moze byc jezeli swiece pala ? i paliwo rowniez dochodzi ?

[ Dodano: 14-02-2007, 20:53 ]
witam w dniu dzisiejszym dzwonilem do elektryka samochodowego ktory mial mi zobaczyc w to auto to autko juz mu odpalilo i juz chodzi, nie odpalalo dlatego ze przewody ktore ida do swiec sa wyekspleatowane i sie szybko brudza i powiedzial ze trzeba je wymienic bo jesli tego nie zrobie a tylko przeczyszcze to taka sytuacje bede mial czesciej :)