Outlander II GEN Techniczne - Pęknięty wał - co dalej?
Michal777 - 08-01-2015, 22:14 Temat postu: Pęknięty wał - co dalej? Panowie,
Spotkała mnie przykra przygoda w Miśku. Sprawa trochę dziwna bo auto ma 140tys km i jest od nowości w moich rękach, więc nie ma tu mowy o kręconym liczniku i kosmicznym przebiegu. Nie uczestniczyło w żadnym wypadku. Regularnie serwisowane, nie katowane, wszystko wymieniane na czas... a tu raptownie sprzęgło wpada na chwilę do środka i rozlega się głośne terkotanie i koniec jazdy. Co się okazało? Pękł wał przy 3 cylindrze.
Diagnoza zaufanego mechanika - silnik do wymiany. Patrzyłem na allegro jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o używki 2.0 DID do Outlandera - koszt 3 do 5tys. Do tego dochodzi sprzęgło i dwumasa 2-2.5, robocizna pewnie z 2 tys + nie wiadomo co jeszcze wyjdzie w praniu...
Pytanie, czy można szukać silnika od innego samochodu? Lancer i Grandis mają chyba te same jednostki. Jest to silnik vw, więc kolejne pytanie czy pasuje może coś z ich stajni?
W grę wchodzi też sprzedaż samochodu z popsutym silnikiem, ale nie wiem czy jest w ogóle na to szansa i za jakie pieniądze. Wartość samochodu przed awarią to pewnie z 35tys, o ile trzeba byłoby obniżyć cenę żeby znalazł się chętny?
Pozdrawiam
Michał
Matejko - 09-01-2015, 10:37
a co się takiego stało w silniku po pęknięciu wału ??
pewnie pokrzywione zawory - to się remontuje,
wał nowy panewki nowe się składa i jedzie dalej ??
a silnik to pewnie BPW z audi vw, więc bardziej bym szukał po tych autach, ale byś musiał sprawdzić oznaczenie swojego silnika
Hubeeert - 09-01-2015, 13:53
Michal777 napisał/a: | Lancer i Grandis m | Lancer nie Matejko napisał/a: | pewnie pokrzywione zawory - to się remontuje, | W aluminiowej głowicy słynnej z tego, że pęka ? Sama nowa głowica z pudełka to koszt prawie 3000. Do tego śruby głowicy, wiązka, uszczelki, panewki wałków, zestawy naprawcze wtrysków, śruby wtrysków, regulacja wtrysków, uszczelki pod kolektory, vacu itd...
Ostatnio ćwiczyłem takiego Outka...
Głowica, dwumasa, rozrząd + oleje, płyny + regeneracja turbiny itd którą wziął na siebie właściciel i wyszło faktura z cyfrą 1 z przodu...
Michal777 napisał/a: | robocizna pewnie z 2 tys + | Więcej, niestety. Michal777 napisał/a: | sprzęgło i dwumasa 2-2.5, | 2700?
rezon - 09-01-2015, 14:02
Michal777 napisał/a: | Jest to silnik vw, więc kolejne pytanie czy pasuje może coś z ich stajni? | też niestety obawiam się, że zakup używki to lepsza opcja. Tak jak pisze Hubeert przy awarii wału różne rzeczy mogą wyjść - z dziurą w bloku włącznie. Silnik masz BSY, mniej więcej - niestety nie wiem na ile więcej aby była bezproblemowa przekładka - podobny jest BKD ze Skody.
Matejko - 09-01-2015, 16:14
Hubeeert napisał/a: | W aluminiowej głowicy słynnej z tego, że pęka ? Sama nowa głowica z pudełka to koszt prawie 3000. Do tego śruby głowicy, wiązka, uszczelki, panewki wałków, zestawy naprawcze wtrysków, śruby wtrysków, regulacja wtrysków, uszczelki pod kolektory, vacu itd... |
jezus maria, zeby tylko
jeszcze pozostaje krotoszyn dla takiej głowicy
Michal777 - 09-01-2015, 21:33
To silnik BSY. Z informacji, które otrzymałem od mechanika wynika, że poza wałem uszkodzona jest też stopa. Generalnie podobno nie ma sensu naprawiać, lepiej poszukać nowego silnika. Wystarczyć ma sam słupek, reszta osprzętu będzie wyciągnięta z mojego auta.
Z czego mogło wynikać takie pęknięcie wału? Wada materiałowa samego wału? Awaria pompy oleju? dwumasa? Boję się trochę, że wsadzę inny silnik a za x kilometrów sytuacja się powtórzy. Z drugiej strony, na forum nie widzę, żeby to była częsta przypadłość.
Mogę też spróbować wrzucić go w takim stanie na otomoto, ale żeby to od strony kosztowej było podobne do wymiany silnika, musiałby sprzedać się za 25tys. Myślicie, że jest to realne czy raczej nie?
rezon - 10-01-2015, 08:58
Sprzedaż za 25 kzł wydaje się realna. Mechanik zrobi sobie taki wózek za mniej niż 10kzł.
Co do przyczyn trudno wróżyć z kart - na pewno nie dwumasa bo niby jak. Prędzej wada materiałowa, przy awarii pompy oleju to zatrzesz silnik, ale nie ukręcisz wału. Jeśli chodzi o obawy powtórki - tego typu usterka zdarza się jednak baaaaaardzo rzadko. Na forach skodowskich, gdzie silników TDI jest znacznie więcej też praktycznie nie spotyka się informacji o pękających wałach Po prostu miałeś pecha. Osprzęt z BKD prawie na pewno będzie pasował, nie pasować może mocowanie silnika. Musiałby mechanik dorwać się do jakiejś Octavii z tym silnikiem i sprawdzić.
Michal777 - 12-01-2015, 22:57
Znalazłem silnik, przebieg 137tys, czyli mniej więcej tyle ile było w moim aucie. Co o nim myślicie?
http://allegro.pl/mitsubi...4971144043.html
Trochę boję się zakupu w ciemno. Auto stoi u mechanika w moim rodzinnym mieście 400km stąd, a w okolicach Warszawy nie znam nikogo kto mógłby podjechać ze mną i sprawdzić jak on wygląda na żywo.
bonito - 15-01-2015, 10:44
Kolego - oględziny silnika i tak by ci niewiele dały - bardziej polegałbym na recenzji z Allegro. Skoro gość daje gwarancję rozruchową, to przyjmie ci z powrotem silnik jeżeli coś będzie nie tak (nie będzie ryzykował negatywa). Oczywiście musi być to firma działająca dłuższy czas, dla nowych oferentów nie ryzykowałbym.
Tak jak pisali przedmówcy - remont silnika nie ma żadnego sensu, po jego zrobieniu (nawet najbardziej fachowym) i tak jest spore prawdopodobieństwo problemów.
Ja w podobnej sytuacji (skrzynia biegów) nawet się nie zastanawiałem, kupiłem na Allegro, wymieniłem i działa do dzisiaj.
bonito
Hubeeert - 16-01-2015, 10:16
Wygląd z zewnątrz to jedno, to co się dzieje w środku (głowica) to już zupełnie inna para kaloszy...
Michal777 - 17-01-2015, 12:05
Panowie, bardzo dziękuję za pomoc. Zdecydowałem się jednak sprzedać samochód i wczoraj odjechał z nowym właścicielem.
|
|
|