Nasze Miśki - 1G GS chce być GSX-em. Damy rade! ;)
thebloody - 14-01-2015, 14:20 Temat postu: 1G GS chce być GSX-em. Damy rade! ;) Hej wszystkim Niektórzy pewnie widzieli mój post na forum Eclipse, ale teraz będziemy tutaj, zatem witamy się i zapraszamy do dyskusji i śledzenia wątku
Mam nadzieje, ze komuś się przyda mój temat, bo po dyskusji na facebookowym MM i mekp.pl otrzymałam sporo wiadomości, że wiele osób myślało o przerabianiu GS na GSX-a, ale się poddaliście... Może jednak mi się uda, zobaczymy
Postaram się w miarę możliwości regularnie wrzucać tu foty z postępów oraz "przed" i "po".
Ale od początku:
W prezencie pod choinkę od ukochanego (mitsumaniak od szczeniaka swego czasu najmłodszy posiadacz EVO w PL - pozdrawiam forumowicza LEWY ) dostałam Eclipse'a 1G GS.
Przyjechał lawetą (problem z kołem) ze Szczecina. Bida z nędzą. Dlatego nazwałam go Łaszek Zapamiętajcie Łaszka, bo go potem nie poznacie!!
Łaszek ma ambicję zostać GSX-em. Kompletne zawieszenie czeka już na niego w garażu
Brakuje tylko przednich sanek z gsx-a. O swapie pomyślimy później, w tej chwili zabieramy się za napędy i ogólne upiększanie. Alusy zostaną poddane renowacji, zresztą OK, nic nie zdradzam - obserwujcie!
Do roboty. Poza kołem auto jest na chodzie. W tej chwili jest na zawieszeniu Koni.
Rozbebeszaliśmy wszystko, żeby zobaczyć, co się jeszcze nadaje do ludzi (wizualnie).
Tapicerka zdecydowanie się nie nadaje! Szukamy nowej Najchętniej fotele z gsx-a.
Pod maską bieda. Są już plany na przyszłość
Dokładka idzie na śmietnik. Nowa już zamówiona
Wymieniony tylni zderzak z dokładką. Wydech Remusa. Do mycia
No to myjemy.
Jutro - z tygodniowym opoznieniem, ale w koncu - ruszamy lawetą do garażu Zrobię dla Was jakąś fotorelację i wrzucę tu na dniach
rosomak1983 - 14-01-2015, 19:19
Witamy. Ciekawy projekt. Bede sledził temat.
brccrx - 14-01-2015, 20:53
Eclipse jest przekozacki! Zycze powodzenia z projektem!
Heavy1155 - 14-01-2015, 21:37
wspaniala maszyna powodzenia
tresorex - 14-01-2015, 22:26
Będę śledził Powodzenia i wrzucaj dużo zdjęć i opisów!
Bartekkita - 14-01-2015, 22:26
zawsze mi się podobały te Eclipsy też chętnie pooglądam odbudowe
eremita - 14-01-2015, 22:40
Gratulację prezentu
Dużo fotek proszę:)
thebloody - 18-01-2015, 19:42
Dzięki za ciepłe przyjęcie.
Od razu ruszamy z kopyta: pobudka o 4 rano. Powoli wstaje świt, a łaszek już na lawecie...
i jedziemy...
Tak jak mówilam przewieźliśmy Łaszka lawetą do rodzinnego miasteczka, bo tam mamy garaż i tam będziemy działać przez najbliższe miesiące. Oto kilka zdjęć z przeprowadzki:
W zasadzie to sama wciągnęłam Łaszka na lawetę. No wiecie - wciskałam ten guzik na pilocie Bo do innych brudnych prac zatrudniłam sobie pomocników
Żeby Łaszek stanął w garażu, Evo musiało ustąpić mu tam chwilowo miejsca,
a że jest po małym crashteście, więc obecnie jest przygotowane i wybebeszone do blacharza, a potem będziemy je u siebie piaskować i lakierować w Gdańsku, żeby wróciło do formy i było znów tak jak w temacie.
Jednooki bandyta zerka zniecierpliwiony Jeszcze chwila i będziesz piękny...
Bartekkita - 18-01-2015, 20:40
thebloody, niby Evo do piaskowania idzie, ale przykryjcie go chociaż szkoda tak
piorunGSR - 18-01-2015, 20:51
Powodzenia przy pracach. Podobają mi sie te Ecli, ładniutk.
thebloody - 18-01-2015, 21:03
Bartekkita, nie rozumiem...? przeciez Evo stoi w garażu lub warsztacie, co mu się stanie podczas 2 godzin na lawecie? chyba, ze "szkoda" w sensie takiego widoku smutnego, to się zgodzę, ale on wie, ze to tylko przejściowe
Bartekkita - 18-01-2015, 21:14
thebloody, zrozumiałem, że Eclipse zajął miejsce Evo Jak tak to spoko macie dwie fajne furki i dbacie o nie także jeszcze raz powodzenia
thebloody - 18-01-2015, 21:25
Bartekkita, nieee... evo teraz przyjechało z nami do Gdańska, a łaszek jest tymczasowo w rodzinnym mieście w garażu evo, a potem znów będzie podmianka w zależności od potrzeb obu aut bo część zabiegów wygodniej robić nam u siebie w domowym garażu, a część u siebie w Gdańsku w warsztacie, stąd te roszady
Kylu - 18-01-2015, 22:30
Super samochód i jestem pełen podziwu włożonych prac dotychczasowych (jak i późniejszych). Oby tak dalej, trzymam kciuki, a będzie Eclipse pięknym cudeńkiem!
PS. Możesz zrobić dodatkową opcję, żeby światła otwierały się do połowy - kozacko to wygląda.
thebloody - 19-01-2015, 10:42
Kylu, dzięki, ale na razie to niewiele jest zrobione, w sumie na razie to bardziej destrukcja i kompletowanie części, żeby potem było lepiej
UWAGA - kupiłam drugiego 1G GS na części - ponieważ ja jeszcze nie mogę, bo jestem tu za krótko, to mój facet napisze dziś ogłoszenie na giełdzie, ale gdyby coś - chętnie się podzielę częściami Na giełdzie wrzucimy zdjęcia itd. lub wyslemy chętnym - pytac jak coś
|
|
|