Forum ogólne - Na razie bez tytułu
polaff - 04-01-2015, 01:41 Temat postu: Na razie bez tytułu Temat wydzielony z tematu o aucie Klubowicza.
tresorex napisał/a: | gal będzie przez chwilę w tv | fascynujące!!!
czy raczej, żenujące, że TVN> to raczej obciach.... masakrakra edit
Edit: Tak pisać o drugim człowieku nie wolno. Takie określenia piętnujemy nawet jeżeli dotyczą anonimowych uczestników ruchu drogowego.
Tomii - 04-01-2015, 07:57
polaff spokojnie.
Ja tam akurat nie miał bym nic przeciwko żeby TVN włożyło w moje auto z 10 koła
Sunderland86 - 04-01-2015, 12:19
polaff napisał/a: | masakrakra edit kolejny debil z TVN turbo |
Skoro obrzucasz kogoś wyzwiskami to chociaż powiedz co masz przeciwko niemu
eremita jakim cudem się tam dostałeś?
polaff - 04-01-2015, 12:38
Sunderland86, jeśli przemawia do Cibie przesłanie TVN i ludzi tam pracujących to źle o Tobie świadczy. Tyle mam na swoją obronę.
mkm - 04-01-2015, 12:45
polaff napisał/a: | Tyle mam na swoją obronę. |
I wystarczy, bo wyrok będzie srogi
WreX - 04-01-2015, 14:31
polaff, ale myślę, że większość ludzi myślących też nie przepada za TVN i ogólnie za telewizją, ale w tym naszym chorym państwie czasem trzeba się poświęcić, nie chciałbyś 10k na auto? Owszem, może Ty nie bo może masz kase, ale Ci którzy nie mają chętnie by spróbowali i odsunęli swoje uprzedzenia do w/w telewizji. Owszem możesz zarzucić brak honoru czy godności, ale serio? Żyjemy w takim a nie innym państwie i jakoś trzeba sobie radzić jak jest szansa na hajs to trudno z niej nie skorzystać.
mkm - 04-01-2015, 14:53
WreX, nie ciągnij już tej dyskusji, bo z tego co napisałeś wysuwa się jeden smutny wniosek.
Jak cos jest do bani to mało istotne gdy tylko zapłaci. Wtedy jest cacy i można się "poświęcić". Smutne...
Mnie też wkurza TV (nie tylko tvn), ale jeszcze nie na tyle, żeby osobny temat zakładać.
polaff, jest już na granicy, więc myślę, że może być założycielem takiego wątku... najbezpeczniej w FRK, ale na Ogólnym tez ujdzie.
Co ciekawe nikt nie zastanowił sie nad fachowością "naprawiającego" w tym programie... Przy bliższym i wnikliwszym przyglądnięciu się i zobaczeniu efektu jego prac na żywo można być nieco rozczarowanym, gdy padnie czar lokowania produktu... ale cóż...
WreX - 04-01-2015, 15:39
mkm, no dobrze, ale mówię ogólnikami, nie koniecznie chodzi że zaraz musi być tandetne ale za darmo to wezmę ale chodzi raczej o status materialny większości Polaków, tak jak ktoś kiedyś mówił u nas prawie nie ma klasy średniej no ale mniejsza nie ma co burdlu robić.
Sunderland86 - 04-01-2015, 22:27
mkm napisał/a: | Co ciekawe nikt nie zastanowił sie nad fachowością "naprawiającego" w tym programie... Przy bliższym i wnikliwszym przyglądnięciu się i zobaczeniu efektu jego prac na żywo można być nieco rozczarowanym, gdy padnie czar lokowania produktu... ale cóż... |
Widziałeś efekty jego pracy na żywo?
Co do telewizji to nie mam czasu na oglądanie, jeśli już to właśnie programy motoryzacyjne między innymi "Samochód marzeń ". Zapytałem co polaff ma do Klimka ale nie uzyskałem odpowiedzi.
Przepraszam za zamieszanie.
EOT[/b]
polaff - 04-01-2015, 23:49
mkm, WreX, ja TV nie lubię, a papki z TVN wybitnie. To co widzimy w TV głównie w TVN jest przejęciem pięknego i nigdy nie szczerego uśmiechu rodem z US&A, a tego kraju do nas nigdy nic dobrego nie przywędrowało, od stonki począwszy a skończywszy na właśnie tym pięknym uśmiechu... i lokowaniu produktu.
Adama Klimka stawiam na równi z Magdą Gessler i Kubą Bielakiem...
Sunderland86, uzyskałeś odpowiedź. dla mnie człowiek pracujący w TVN jest osobą albo:
a) jak to klasyk określił "pukającą w dno od spodu" bo np. teatrzyk Klimka to tylko lokowanie produktu, jego wypowiedzi i mądrości są żałosne,
albo
b) mające do siebie dystans jak kabareciarze bo chyba widzą kogo/co z siebie robią,
albo
c) osoby na tyle mało inteligentne, że wydaje im się że to co robią jest naprawdę fajne.
mkm - 05-01-2015, 00:00
Dwie sztuki.
Jeden z drugiej serii i jeden chyba z trzeciej.
W obu przypadkach były "niedoróbki", było lekkie "picowanko" - można się bardziej starać zwłaszcza, że jest zaplecze zarówno warsztatowe jak i finansowe, a auta wybierają sami.
Gdyby brali "jak leci" to bym się nie czepiał
Czas, dostępnośc części, stan techniczny itp. ale jak wiesz co będziesz robił to można to zrobić "podręcznikowo"
Jakby nie patrzeć program może być "wskazówką" lub inspiracja dla oglądającego, więc każda praca powinna być wykonana wzorcowo - tym bardziej, że narracja jest w formie porady
Faktem jest, że jest poprawa z każdą serią (np. BHP przy pracy - które początkowo leżało):wink:
Faktem też jest, że w porównaniu do innych "satelitarno-kablowych" bajeczek jest i tak nieźle.
Hugo - 05-01-2015, 20:55
polaff napisał/a: | lokowaniu produktu | To jest najlepsze. Totalna żenada.
matraks - 08-01-2015, 01:19
polaff napisał/a: | mkm, WreX, ja TV nie lubię, a papki z TVN wybitnie. To co widzimy w TV głównie w TVN jest przejęciem pięknego i nigdy nie szczerego uśmiechu rodem z US&A, a tego kraju do nas nigdy nic dobrego nie przywędrowało, od stonki począwszy a skończywszy na właśnie tym pięknym uśmiechu... i lokowaniu produktu.
Adama Klimka stawiam na równi z Magdą Gessler i Kubą Bielakiem...
Sunderland86, uzyskałeś odpowiedź. dla mnie człowiek pracujący w TVN jest osobą albo:
a) jak to klasyk określił "pukającą w dno od spodu" bo np. teatrzyk Klimka to tylko lokowanie produktu, jego wypowiedzi i mądrości są żałosne,
albo
b) mające do siebie dystans jak kabareciarze bo chyba widzą kogo/co z siebie robią,
albo
c) osoby na tyle mało inteligentne, że wydaje im się że to co robią jest naprawdę fajne. |
Z Twojej wypowiedzi wynika, że wszystko naokoło to kicha, tandeta i idiotyzm... Od TVN-u począwszy po USA skończywszy. A co słychać we Włocławku? Nadal taki sam brud, smród i ubóstwo jaki pamiętam sprzed 10 lat? Jak już chcesz wszystko krytykować to może zacznij naprawiać swoje własne podwórko. Bo macie tam wiele do zrobienia.
Hugo napisał/a: | polaff napisał/a: | lokowaniu produktu | To jest najlepsze. Totalna żenada. |
Takie czasy. Nic na to nie poradzisz.
polaff - 08-01-2015, 06:16
matraks, o Włocławku wolę nie pisać, wiesz to, że nie akceptuję papki TV i stylu rodem z US&A z którego i tak już wielu ludzi kpi w podtekstach - inteligentni to wychwytują nawet w mediach czy wielu sarkastycznych produkcjach - to nie znaczy, że jestem na nie na cały świat. Poza tym, daruj sobie personalne wycieczki, nawet jeśli uraziłem Twój wyidealizowany świat rodem z zakłamanego US&A.
matraks napisał/a: | Takie czasy. Nic na to nie poradzisz. | - pewnie najlepiej siedzieć cicho i się nie odzywać - cicha akceptacja.
matraks - 08-01-2015, 14:39
Nie wiem cos sie tak uczepił akurat USA. Ameryka zakłamana? A może przypomnij sobie o polskim zakłamaniu. Gdzie politycy z każdej strony robią w balona takich jak Ty, jedząc sobie ośmiorniczki za Twoją kasę, latając samolotami a rozliczając sie za podróż samochodem do Madrytu, rozdając sobie mega premie za nierobienie niczego. Do tego zdecydowana wiekszość obywateli klęczy przed pozłacanymi ołtarzami a ich pasterze wmawiają im, że musieli przelecieć kilkuletnie dziecko bo to dziecko potrzebowało miłości, której nie dali jej rodzice. Zarabiacie marne grosze, które ledwo starczą na jedzenie i opłaty. Macie paliwo w cenie złota a podatki i urząd skarbowy zachowuje sie jak grupa terrorystyczna.
A Tobie przeszkadza usmiechanie sie mających wszystko w dupie Amerykanów? Czy to w USA podczas najwiekszego święta jakim jest Dzień Niepodległości ludzie wyrywają chodnik i leją sie z policją?
A jeśli w TV jest papka to po co ją oglądasz? Sam nie oglądam tego gówna i mam gdzies czy ktos lokuje produkt czy nie.
|
|
|