To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisma] Klapka schowka pod lewym kolanem (kierowcy)

Batmanikus - 17-01-2015, 16:21
Temat postu: [Carisma] Klapka schowka pod lewym kolanem (kierowcy)
Właśnie połamał mi się zatrzask od klapki, teraz lata luzem i strasznie mnie to męczy, ponieważ jak to w Carismie schowków jak na lekarstwo (a trzymałem tam do tej pory przedłużkę od korka wstydu)
Jest jakiś sposób na wymianę tej klapki? Czy muszę od razu wymienić całą osłonę?

tadzikew - 17-01-2015, 16:50

Myślę, że najprościej będzie zaadoptować np. magnes starego typu od szafki :) lub coś w tym stylu.
Blaszka na klej do klapki, a magnes w schowku na 2 wkręciki.

Pozdrawiam.

remi - 17-01-2015, 20:46

Ekstremalnie prowizorycznie to taśma samoprzylepna z tzw. Rzepem. Przykleić na górze i nawet na dziurach nie będzie latało. Oczywiście to do czasu wymiany elementu.
rasiak1980 - 19-01-2015, 02:04

dla mnie to ten cały element to dziadostwo. zrobisz zatrzask to pęknie ci ten debilny zawias z plastiku wyginaśnego (przypomina mi sie pedał gazu w mercedesie w 115 ten sam patent) dziadostwo!!! Więc czy tu użyjesz magnesu czy tasmy z rzepem moim zdaniem obydwa rozwiązania są do zaakceptowania, bo predzej pęknie ci ten zawias, niż odmówi posłuszeństwa prowizorka, sam chowam tam zaślepki od listew na dachu i otwieram średnio dwa razy do roku ale za każdym razem z obawą czy ów nieszczesny zawias nie powi mi tym razem "dość!"
Batmanikus - 19-01-2015, 19:07

U mnie ta klapka sie rusza i mam wrazenie, ze da sie ja wyjac.
Bleki6 - 24-01-2015, 01:33

Proponuję malutkie zawiaski szafkowe, może brzmi to śmiesznie ale jeśli zrobione z głową to jest to skuteczne i estetyczne .
Batmanikus - 25-01-2015, 15:58

Jak na razie przykleiłem dwa małe elastyczne magnesiki. Magnesy trzymają dosyć słabo (na dużych dziurach się otwiera) więc chyba magnesik na klapce zamienię na jakąś blaszkę i chyba będzie git :)