Space Star Techniczne - [MSS DID] Problem z tylnym amortyzatorem
maruder - 18-01-2015, 08:11 Temat postu: [MSS DID] Problem z tylnym amortyzatorem Witajcie. Wziąłem się za wymianę śrub mimośrodowych. Oczywiście były zapieczone, więc kątówka w ruch, potem demontaż wahacza poprzecznego... Miałem też naturalnie problem ze śrubą mocującą amortyzator do wahacza więc wymontowałem wahacz razem z "nogą" czyli amortyzatorem i sprężyną. Potem już bez problemu wybiłem tą śrubę, wymieniłem tuleję i śrubę w wahaczu, złożyłem wszystko do kupy i jest elegancko. Śruba się reguluje i niby jest cacy. Ale podczas jazdy próbnej coś zaczęło z tyłu dzwonić I po oględzinach zobaczyłem, że górna śruba na amortyzatorze się poluzowała i powstał luz na tej gumie mocującej amortyzator od góry. Nie wiem jak to możliwe bo w ogóle nie odkręcałem tej śruby (bo i po co). Po dokręceniu śruby hałas jest mniejszy, zmniejszył się tam luz ale nadal to trochę hałasuje. Pytanie do fachowców z forum: jak to możliwe, że powstał tam luz? Co zrobić żeby to przestało hałasować? Możliwe żeby jakaś guma wyskoczyła z górnego mocowania amortyzatora?
robertdg - 18-01-2015, 13:02
Trzeba rozebrać i sprawdzić, możliwe, że tuleja gumowa była już zuzyta a po ruszeniu amora podczas demontazu dokonało to jej zywota
|
|
|